Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
12.06.2024 01:15

Festival ochotníckeho divadla pre deti privíta vyše 100 účinkujúcich


Ilustračná snímka, zdroj: Rimava.sk


V Rimavskej Sobote sa i tento rok uskutoční celoštátny festival neprofesionálneho činoherného, bábkového, hudobného a pohybového divadla dospelých a mládežníckych divadelných súborov s inscenáciami pre deti. Na prehliadke s názvom Divadlo a deti sa predstaví viac ako 100 účinkujúcich.


TASR o tom za Mestské kultúrne stredisko (MsKS) Rimavská Sobota informovala Regina Špitálová. Festival ochotníckeho divadla pre deti sa v rimavskosobotskom dome kultúry uskutoční vo štvrtok (13. 6.) a piatok (14. 6.). Účinkujúci z celého Slovenska svoje inscenácie predstavia detskému publiku i odbornej porote.         

"Súťažné predstavenia bude hodnotiť trojčlenná odborná porota aj detské fórum Agora, zložené zo žiakov dramatického odboru Základnej umeleckej školy v Rimavskej Sobote. Členovia odbornej poroty môžu navrhnúť jednu víťaznú inscenáciu do programu festivalu Scénická žatva v Martine," priblížili organizátori.         

Súčasťou festivalu nebudú len samotné predstavenia ochotníkov, pripravený je aj divadelný workshop pod vedením hlasového pedagóga, speváka a herca Jána Hyžu či stretnutie odbornej poroty s tvorcami divadelných inscenácií na rozborových seminároch. Dvojdňový festival ponúkne aj predstavenia profesionálnych divadiel pre širokú verejnosť. Vo štvrtok to bude interaktívne bábkové predstavenie z dielne občianskeho združenia Vilka deťom, v piatok sa predstaví Teáter komika z Levíc.         

Festival Divadlo a deti organizuje MsKS Rimavská Sobota, odborným garantom je Národné osvetové centrum. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
04.04.2018
Prievidza bude hostiť krajskú prehliadku ochotníckeho divadla Thalia 2018
Prievidza bude od 5. do 7. apríla patriť divadlu. Trojica tamojších kultúrnych inštitúcií bude totiž hostiť ochotnícke divadelné súbory z Trenčianskeho kraja, ktoré sa predstavia na krajskej postupovej súťaži a prehliadke ochotníckeho divadla Thalia 2018.
viac
20.08.2019
Máte radi bábkové divadlo? Poďte s nami žihadliť
Bábkové Žihadlenie je rodinný bábkovo - divadelný festival usporadúvaný pri príležitosti rozlúčky s prázdninami pre všetky deti z Malaciek, blízkeho i neblízkeho okolia. Venovaný je bábkarovi Jonášovi Jiráskovi a uskutoční sa 31. augusta a 1. septembra na nádvorí pálffyovského kaštieľa V Malackách.
viac
21.09.2020
Bratislavské Hanusove dni sa budú venovať téme koreňov slovenskej identity
Po jarnej on-line verzii Bratislavských Hanusových dní (BHD) sa podujatie venujúce sa vzťahu kresťanskej a sekulárnej kultúry uskutoční na prelome septembra a októbra (25. 9. - 2. 10.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %