Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.06.2022 12:50

Festival Folklór Prešov sa po prestávke vracia na Hlavnú ulicu


Ilustračný výrez plagátu


Folklór, tradície, ľudová hudba, tanec a skvelá nálada. To všetko do centra mesta prináša festival Folklór Prešov, ktorý po dvojročnej prestávke opäť ponúkne program plný toho najlepšieho, čo máme v našom regióne.


Folklór Prešov môžete vidieť a zažiť už v pondelok 27. júna 2022 od 15.00 do 18.00 hod. na Hlavnej ulici (pešia zóna, hlavné pódium). Počas festivalu sa predstaví množstvo ľudových súborov z Prešova i blízkeho okolia. Folklór Prešov tak opäť prinesie pestrú prehliadku ľudových krojov, krásne hlasy a to najlepšie z ľudovej hudby nášho kraja. Podujatie organizuje Miestny odbor Matice slovenskej v Prešove, Dom Matice slovenskej v Prešove a PKO Prešov.

Autor: (ts-Prešov, Vlado Tomek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2017
Počmáraná stena sa mení na estetické obrazy z histórie mesta
Betónový múr na Okružnej ulici v Prešove, za ktorým bolo v minulosti hádzanárske ihrisko a dnes obklopuje skejtpark, dostáva novú podobu. Panely s hanlivými nápismi a čarbanicami sa menia na estetické obrazy zobrazujúce dominanty mesta.
viac
03.09.2018
Pred Dňom soli prejde Hlavnou ulicou historický koč
Historické zaujímavosti o soli a jej výrobe sa budú môcť dozvedieť návštevníci podujatia Deň soli v Prešove, ktoré sa uskutoční v sobotu (8. 9.) od 12.00 h. Deň predtým sa na Hlavnej ulici predvedie historický koč.
viac
01.10.2019
Pocity film 2019 prichádza do Prešova desiatykrát
Desiaty ročník prešovského filmového festivalu POCITY prinesie výber kvalitnej svetovej aj domácej kinematografie, stretnutia s filmovými osobnosťami aj sprievodné podujatia. Festival sa bude konať od 7. do 13. októbra v Kine Scala, Cinemaxe a po novom aj v klube Stromoradie.
viac
31.08.2020
Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava
Ulice Štefánikova a Hviezdoslavova v centre Prešova pri novom obchodnom centre (OC) budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na Ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %