Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.08.2021 07:55

Envirofond vyhlási výzvu na podporu projektov na ochranu a využívanie vôd


Ilustračná snímka


Environmentálny fond (EF) aktuálne pracuje na novej výzve zameranej na ochranu a využívanie vôd. Termín predkladania žiadostí odhaduje na koniec septembra. Informuje o tom na svojej webovej stránke.


Podpora by sa mala sústrediť na financovanie rozvoja verejných vodovodov a verejných kanalizácií s dôrazom pre obce do 2000 obyvateľov. Výzva bude podľa EF určená pre chránené vodohospodárske oblasti, ktorými sú Žitný ostrov, Strážovské vrchy, Beskydy a Javorníky, Veľká Fatra, Nízke Tatry (západná časť a východná časť), horné povodie Ipľa, Rimavice a Slatiny, Muránska planina, horné povodie rieky Hnilec, Slovenský kras (Plešivská planina a Horný vrch) a Vihorlat. Fond plánuje k výzve samostatne zverejniť zoznam obcí, ktoré budú mať na dotáciu nárok.

"Minimálna výška dotácie na projekt bude 500.000 eur a maximálna výška dotácie bude päť miliónov eur, pri dodržaní podmienky minimálneho päťpercentného spolufinancovania zo strany žiadateľa z oprávnených nákladov projektu," uviedol Envirofond.       

Približuje, že podporovanými aktivitami bude dobudovanie systému zásobovania pitnou vodou, rozšírenie distribučnej siete alebo jej rekonštrukcia, úprava a rekonštrukcia existujúcich vodárenských zdrojov, budovanie vodovodných prípojok. Dotácia môže smerovať aj na dobudovanie verejnej kanalizácie, jej rekonštrukciu alebo rozšírenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2017
Ministerstvo zjednodušilo podmienky výzvy na prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje zjednodušilo podmienky výzvy na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
22.10.2020
Výzva na podporu komplexného prístupu v MRK v PSK
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť OPĽZ vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na podporu komplexného prístupu v šiestich obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami v Prešovskom kraji.
viac
25.10.2022
Obce na území NP môžu do konca novembra žiadať o dotáciu z envirofondu
Environmentálny fond spustil výzvu na podporu obcí, ktoré sa nachádzajú na území národných parkov (NP). O dotáciu v maximálnej výške 100 000 eur sa môžu uchádzať do 30. novembra 2022.
viac
24.02.2023
Mesto vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP
Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %