Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
15.03.2019 12:35

Ekotopfilm-Envirofilm prenesie divákov do divokej prírody


Ilustračný výrez plagátu


Do divokej prírody, ale i priamo do centra nelegálneho obchodu, prenesie divákov prostredníctvom filmového plátna medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm.


Festival sa uskutoční v dňoch 19. a 20. marca v Mlyny Cinemas v Nitre. Jeho súčasťou sú aj sprievodné diskusie a Junior festival pre žiakov základných a stredných škôl.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvárať priestor na otvorenú diskusiu o otázkach trvalo udržateľného rozvoja. "Obdobie, v ktorom žijeme, je výrazne ovplyvnené ľudskou činnosťou. Vidíme to v našich festivalových filmoch každý rok. Tento rok premietame niekoľko filmov, ktoré dokazujú, že naša planéta je už odlišná, ako sme ju poznali. Ľudia často myslia iba na svoj komfort a neplánujú zmeniť svoj životný štýl. My sa usilujeme verejnosť inšpirovať k zmene," uviedol generálny riaditeľ festivalu Peter Lím.       

Filmový program poskytne divákom pohľad nielen na problémy, ktoré sužujú naše životné prostredie, ale aj ich riešenia a úspešné príbehy záchrany. Predstaví tajomstvá každodenného života kamčatských medveďov, ponúkne cyklovýlet po Nórsku, odhalí čierny trh so slonovinou. Návštevníci si budú môcť pozrieť najinovatívnejšie dizajnové riešenia alebo nájsť alternatívy jednorazových plastov.       

V rámci diskusie „Bude teplejšie - Prečo je to problém?“ bude Martin Hojsík, vyštudovaný genetik, ktorý sa viac ako 25 rokov venuje ochrane prírody a zvierat, diskutovať spolu so štátnym tajomníkom Ministerstva životného prostredia SR Norbertom Kurillom a viceprimátorom mesta Nitra Danielom Balkom o klimatickej zmene a jej dosahu na Slovensku. Diskusia „Z 23 % na 50 % - Od triedenia k recyklovaniu“ bude zameraná na stav zhodnocovania vzniknutého odpadu v meste Nitra.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
27.09.2021
Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne dokumentárne filmy aj diskusiu
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne v stredu 29. septembra v kine Hviezda v Trnave dokumentárne filmy i diskusiu s vedením mesta a odborníkmi o zmenách klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %