Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
23.02.2024 10:00

E. Tomáš: Ľuďom zasiahnutých zemetrasením sme pripravení poskytnúť pomoc


Ilustračná snímka (MV SR)


Ministerstvo práce je pripravené poskytnúť pomoc ľuďom zasiahnutých štvrtkovým zemetrasením na východe Slovenska. Deklaroval to šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD). Stanovisko TASR poskytol odbor komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


"Východ Slovenska opäť zasiahlo zemetrasenie. Síce slabšie ako to v minulom roku, ale ľudia sú vystrašení. Aktivizovali sme úrady práce v Humennom, Vranove nad Topľou a Stropkove, ktoré už komunikujú so starostami postihnutých obcí. Sme pripravení poskytnúť pomoc vrátane psychologickej," skonštatoval minister.         

Východné Slovensko zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia seizmológie Slovenskej akadémie vied Kristián Csicsay. Išlo o dotrasy minuloročného októbrového zemetrasenia. Otrasy pocítili ľudia v okresoch Vranov nad Topľou a Humenné.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2021
Ako možno pomôcť strádajúcim ľuďom na ulici?
V centre mesta Prešov, v okolí nákupných centier, aj na frekventovaných miestach ľudia často vídajú ľudí, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a žiadajú o pomoc alebo najčastejšie, o finančné prostriedky. Mesto Prešov žobranie zakázať nemôže, no ponúka alternatívu.
viac
03.12.2022
Michalovce pomôžu ľuďom bez domova zvládnuť mrazivé zimné noci
Mesto poskytne počas zimy prístrešie pre ľudí bez domova. Na Staničnej ulici, v blízkosti Útulku Slovenského Červeného kríža, dalo mesto Michalovce postaviť celtový stan pre ľudí bez prístrešia. Túto službu mohli bezdomovci využiť aj v minulosti, v rokoch 2016 až 2019.
viac
16.11.2023
MŽP oznámilo podmienky pomoci na obnovu domov po krupobití a zemetrasení
Majitelia viac než tisícky rodinných domov poškodených po krupobití v okresoch Michalovce a Sobrance a po zemetrasení v Prešovskom kraji budú môcť požiadať o finančný príspevok od 1. decembra, a to až do výšky 22.800 eur s DPH. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR.
viac
01.12.2023
Ľuďom v núdzi pomáhajú hlinené dukáty, predali ich viac ako 2000
Ľuďom v núdzi je možné od konca februára v Trenčíne pomáhať aj kúpou hlinených dukátov. Symbolické platidlo môžu vymeniť za nocľah, jedlo alebo praktické služby. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %