Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.09.2018 04:55

Dunajská Streda investuje do Cultacrossu spolu s Győrom


Centrum mesta Győr.


Samospráva mesta Dunajskej Stredy investuje takmer 500.000 eur do spoločného rozvoja turistiky v Dunajskej Strede a Győri v rámci cezhraničného projektu Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Arrabona a jeho programu s názvom Cultacross. Momentálne sa realizuje verejné obstarávanie.


Prvotným cieľom programu je využívanie hodnôt kultúrneho dedičstva miest Győr a Dunajská Streda rozvíjaním infraštrukturálneho pozadia spoločenských podujatí a festivalov. Okrem toho ide aj o zvyšovanie počtu návštevníkov kultúrnych centier Medziostrovia a Žitného ostrova.      

"Z našej strany chceme v areáli termálneho kúpaliska z jazera spraviť miesto na kúpanie. Győr sa chystá na rozvoj vo svojom meste, takže tieto aktivity sme dávali dokopy. Teraz prebieha verejné obstarávanie a budúci rok by sme mali finišovať,“ uviedol primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos.      

Program je teda obojstranne významný pre obe mestá. V Dunajskej Strede realizujú infraštrukturálnu investíciu, v Győri zas ide o nákup techniky pre zlepšenie kvality podujatí a služieb. Ide aj o vytvorenie možností pre vzájomné vystúpenia kultúrnych súborov, nakoľko Dunajskú Stredu a Győr spája spoločná kultúra.      

Program Cultacross je akýmsi vyvrcholením niekoľkoročnej spolupráce týchto dvoch miest. V areáli termálneho kúpaliska v Dunajskej Strede sa už uskutočnila investícia do kultúrnych podujatí, a taktiež bolo avizované vybudovanie vodného javiska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Mesto spolupracuje s podnikateľmi, informuje ich o výzvach
Vranovská samospráva spolupracuje s podnikateľmi, informuje ich o nových výzvach vyhlásených Ministerstvom hospodárstva SR zameraných na podporu nových, ale aj existujúcich podnikov. Uviedol to prednosta Mestského úradu vo Vranove nad Topľou Imrich Kónya.
viac
03.01.2017
ŽSK podporí kultúru a šport takmer 249 000 eurami
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) spustil na začiatku tohto kalendárneho roka nový systém poskytovania dotácií. Záujemcovia sa môžu o financie uchádzať v dvoch programoch, prostredníctvom ktorých ŽSK prerozdelí takmer 249 000 eur.
viac
02.05.2017
Projektom FORSOC viac otvárame lesy pre verejnosť
Keďže lesy nepoznajú hranice, práve podpora rozvoja lesnej turistiky ako jedného z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce je predmetom projektu Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC).
viac
25.08.2017
Mesto chce v rámci nového projektu zatraktívniť Park M. R. Štefánika
Mesto Partizánske sa pokúsi získať nenávratný finančný prostriedok z Fondu mikropojektov Európskej únie na realizáciu cezhraničného projektu, ktorý je zameraný na podporu turizmu a propagáciu historického, kultúrneho a prírodného dedičstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %