Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.04.2020 01:15

Donáška potravín pre seniorov už funguje pre všetkých 13 okresov kraja


Výrez z informačného plagátu.


Vo všetkých 13 okresoch Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) môžu seniori a ohrozené skupiny obyvateľstva požiadať o donášku potravín či voľnopredajných liekov.


Kraj službu spustil od pondelka, doručenie je bezplatné, záujemcovia platia len hodnotu nákupu priamo pri jeho doručení. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK v Banskej Bystrici.     

„BBSK službu rozšíril na celé územie kraja po tom, ako ju pilotne otestoval v okresoch Banská Bystrica a Brezno. Jej fungovanie je možné i vďaka dobrovoľníkom, ktorí sa zaregistrovali do krajskej databázy. Na bezplatnom telefónnom čísle 0800 221 235 si môžu seniori a ohrozené skupiny obyvateľstva objednať potravinový nákup od pondelka do piatka, od 8.00 do 15.00 h, s doručením na nasledujúci pracovný deň,” vysvetlila Štepáneková s tým, že platba je možná v hotovosti aj kartou.     

„Za prvých sedem dní fungovania služby 'Staráme sa o starkých' sme rozviezli 32 nákupov, ktoré si objednalo 29 seniorov, niektorí opakovane. Rozvoz sa uskutočnil do 13 miest a obcí,” konštatovala Zuzana Lafférsová, ktorá za BBSK koordinuje projekt nákupov.      

Služba pre seniorov je súčasťou krízového plánu BBSK, ktorý má za cieľ bojovať proti šíreniu nového koronavírusu a zmierniť dosahy krízy na obyvateľov. Viac informácií záujemcovia nájdu na www.bbsk.sk/koronavirus.     

„Je dôležité, aby seniori, ktorí patria k najohrozenejším skupinám obyvateľstva v prípade ochorenia COVID-19, nemuseli pre nákupy opúšťať svoje domovy. Chceme sa o nich postarať tak, aby mohli zostať v bezpečí. Veríme, že službu donášky potravín ich bude využívať čoraz viac,” zdôraznil šéf kraja Ján Lunter.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
27.03.2020
Krízový plán BBSK má konkrétnu podobu, známe sú prvé termíny
Jednotlivé body krízového plánu, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj predstavil začiatkom minulého týždňa, dostali reálnu podobu. Známe sú prvé termíny spustenia služieb, počty doposiaľ prihlásených dobrovoľníkov i objednaných ochranných pracovných prostriedkov.
viac
18.04.2020
Sociálne balíčky mesta doručili 42 000 seniorom
Mesto Košice v stredu doručilo posledné kusy zo 42 000 balíčkov pre seniorov, ktoré pred Veľkou nocou začalo distribuovať do domácností obyvateľov, ktorí v tomto roku dovŕšia vek 65 rokov a starším.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %