Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.09.2020 04:05

Dôležité oznámenie pre školy zapojené do programu ovocia a zeleniny


Ilustračná snímka.


Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo oznámenie pre materské školy, základné školy a školy určené pre deti alebo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.


Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo oznámenie pre materské školy, základné školy a školy určené pre deti alebo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ktoré začiatkom školského roka 2020/2021 začali hromadne odmietať zapojenie do programu poskytovania pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia a zeleniny.

Začiatkom školského roka 2020/2021 začali hromadne objavovať prípady odmietania zapájania škôl do školského programu poskytovania pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia a zeleniny zo strany ich zariadení školského stravovania. Ide o školy, ktoré vykonávanie školského programu delegovali práve na svoje zariadenia školského stravovania, čo je jedna z možných a v praxi aj často využívaných foriem vydávania školských výrobkov deťom a žiakom.

V tejto súvislosti vydal rezort oznámenie: „Ak sa zariadenia školského stravovania domnievajú, že došlo k zmene spôsobu financovania školského programu z finančných prostriedkov určených na bežné stravovanie detí a žiakov v školách, Ministerstvo pôdohospodárstv a a rozvoja vidieka Slovenskej republiky uvádza, že k žiadnej takejto zmene nedošlo“. „Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky dôrazne apeluje na jednotlivé školy, prostredníctvom ktorých sa školský program v Slovenskej republike vykonáva, aby bezodkladne zabezpečili všetky úkony potrebné z ich strany na dokončenie školského programu zo školského roka 2019/2020.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky pripravuje usmernenie pre školy, ktoré sú zapojené do školského programu, pokiaľ ide o spôsob úhrad za výrobky, ktoré bude v čo najkratšom čase tiež zverejnené.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
05.01.2021
Plány rezortu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka na tento rok
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR má pod novým vedením za sebou prvých 9 mesiacov, ktoré boli poznačené hlavne koronakrízou. V nastavených strategických úlohách bude agrorezort pokračovať aj v roku 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %