Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.08.2019 04:25

Dobrodružné výlety po Horehroní možno absolvovať ekologickou dopravou zadarmo


Ilustračná snímka oocr-Region Horehronie


Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie láka na dobrodružné výlety ekologickou dopravou zadarmo so sprievodcom. Podľa Petry Ridzoňovej Hlásnikovej, výkonnej riaditeľky OOCR Región Horehronie, turisti a domáci sa u nich môžu počas letných prázdnin spoľahnúť na cyklobus a tourbus.


Cyklobus vyzdvihne rekreačných i športových cyklistov každú sobotu na novú trasu a so sprievodcom absolvujú najkrajšie výhľady na Nízke a Vysoké Tatry či Muránsku planinu.

"Pohodlne, bez strachu pred lesnou zverou či orientáciou v teréne, spoznávajú skryté krásy Horehronia. Cyklisti si môžu zapožičať elektrobicykle v jednej z požičovní v Brezne alebo na Táľoch. Autobus má kapacitu 20 osôb a k dispozícii je prívesný vozík pre 20 bicyklov. Cyklobus jazdí každú sobotu z rekreačnej oblasti Tále so zastávkami v obci Bystrá a Mýto pod Ďumbierom priamo do Brezna," priblížila Ridzoňová Hlásniková.       

Tourbus je doprava priamo k vlaku - Horehronskému expresu. Turistov dopraví z Táľov, Bystrej a Mýta pod Ďumbierom priamo na železničnú stanicu a potom ich tam vyzdvihne a odvezie späť do ubytovacieho zariadenia. Horehronský expres jazdí z Brezna na Dedinky, Mlynky alebo na salaš Zbojská v piatok a v sobotu počas leta.       

"Turisti si spojenie chvália, nemusia riešiť problémy s parkovaním a hľadať na mape trasu na výlet," doplnila Ridzoňová Hlásniková.      

Autor: (oocr-Region Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
11.07.2023
Históriu a zaujímavosti mesta priblížia turistom komentované prehliadky
Turisti, ktorí v lete zavítajú do horehronskej metropoly, môžu spoznávať mesto Brezno prostredníctvom komentovaných prehliadok. Každoročne ich organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie v spolupráci s mestským infocentrom vo zvonici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %