Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.05.2023 04:05

Do Šamorína prídu športovci i motorkári


Ilustračná snímka: mesto Šamorín


Zvýšenú prítomnosť policajných hliadok v meste Šamorín a v jeho okolí pocítia obyvatelia v najbližších dňoch. Budú súčasťou bezpečnostných opatrení prijatých v súvislosti so športovým podujatím Spartan Race a motorkárskym medzinárodným stretnutím Hells Angels MC World Run 2023.


Obe sa uskutočnia v rovnakom termíne počas víkendu 3. a 4. júna. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.         

Zvýšený pohyb účastníkov oboch podujatí bude mať vplyv na dopravu i chod viacerých prevádzok a život v meste. "Ubezpečujeme občanov a návštevníkov, že polícia aj v spolupráci s vedením mesta a ďalšími zainteresovanými stranami pristupuje k tomu zodpovedne," uviedla.         

Pre bezpečnostné opatrenia vyčlenili potrebný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na verejný poriadok a tiež budú vykonávať potrebné úkony, aby dokázali v prípade potreby zasiahnuť tak, aby nedošlo k škodám na majetku alebo k iným protiprávnym konaniam.         

"Vzhľadom na to, že vláda rozhodla, že Slovensko môže zaviesť dočasné kontroly hraníc s Rakúskom, Maďarskom, Českom a Poľskom a na medzinárodných letiskách, sme pripravení túto možnosť využiť v prípade, ak si to vyžiada situácia na základe operatívnych informácií," doplnila hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Mesto Snina otvorilo trhovisko i pokladnicu mestského úradu
Mesto Snina v rámci prvej vlny uvoľňovania opatrení zamedzujúcich šíreniu nového koronavírusu otvorilo v pondelok mestské trhovisko i pokladnicu mestského úradu (MsÚ). Informovala o tom Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja MsÚ.
viac
13.08.2020
Návštevníci osláv SNP musia pre koronavírus počítať s obmedzeniami
Múzeum Slovenského národného povstania pripravuje dvojdňové (28. - 29. augusta) celoštátne oslavy 76. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici, ale pre opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19 musia návštevníci počítať s obmedzeniami.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
30.11.2020
ZMOS pripravuje analýzu zameranú na bezpečnú samosprávu
Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje analýzu zameranú na pomerne širokú problematiku bezpečnej samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %