Nedeľa 07.07.2024
Dnes má meniny 
Oliver
°C
03.07.2024 02:10

Šamorín sa stane dejiskom pretekov Spartan


Ilustračná snímka


V známom športovom komplexe X- Bionic v Šamoríne sa 6. a 7. júla odohrajú jedinečné preteky Spartan v kategóriách Sprint/Night/Charity/Super/HH/Kids 2024. Ambasádori vyzývajú: „Poďte do toho, nie ste v tom sami!“


Účastníci budú musieť zdolať prekážkový beh na trati niekoľkých kilometrov, prekonať vlastný strach silou a odvahou.         

Aj vďaka kilometrom, ktoré v Šamoríne pretekári v kategórií Charity ubehnú, pomôžu projektu zameranom na detské duševné zdravie.         

Prvý júlový víkend bude v Šamoríne okrem kategórií Sprint, Night, Super, HH a Kids pripravená aj kategória Spartan Charity, určená je pre tých, ktorí by si chceli preteky vyskúšať prvýkrát a zároveň tým pomôcť dobrej veci. Pripravená bude päť kilometrová trať, ktorá bude rovnaká ako trať kategórie Sprint s tým, že prekážky na nej nebudú povinné.         

Dominika Beňáková - ambasádorka pretekov Spartan:  „Na Spartane je úžasné to, že človek cestuje a spozná Slovensko, aj také lokality, ktoré som ani netušila, že existujú a takisto precestuje zahraničné krajiny. Zároveň každý pretek je výzva, na ktorú sa treba pripraviť. Človek sa sústredí na ten prítomný moment, trať, prekážku.“         

Nadácia Markíza spolupracuje so Spartanom už 4-tý rok. V rámci bežeckej iniciatívy zaradili do svojho kalendára aj tento krásny pretek, ktorý si ubehnú ako Charity Team a tieto kilometre na konci roka premenia na finančnú pomoc.         

"Aj takto získané prostriedky budú zarátavané do koncoročného Dňa s Nadáciou Markíza na projekt zameraný na detské duševné zdravie, bude to v spolupráci s Linkou detskej istoty a s Ligou za duševné zdravie – naším spoločným cieľom je umožniť čo najviac bezplatných terapií deťom v rámci celého Slovenska ."- uviedla Danka Šinková z Nadácie Markíza.         

Okrem účasti je možnosť prispieť aj priamo cez link: https://nadaciamarkiza.darujme.sk/kazdy-kilometer-sa-pocita/

Autor: (TASR/OTS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2016
V sobotu otvoria v Kežmarku cyklistické chodníky
Primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák v sobotu (23. 4.) oficiálne otvorí cyklistické chodníky, ktoré boli dokončené vlani.
viac
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
08.03.2018
V stredisku Jasná privítajú jar pretekmi historických saní aj exhibičným zjazdom
V stredisku Jasná Nízke Tatry privítajú tento víkend (10. - 11. 3.) nadchádzajúce jarné obdobie pretekmi na historických saniach a lyžovačkou v bikinách. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa prevádzkovateľa strediska Jasná Nízke Tatry Zuzana Fabianová.
viac
27.05.2023
Do Šamorína prídu športovci i motorkári
Zvýšenú prítomnosť policajných hliadok v meste Šamorín a v jeho okolí pocítia obyvatelia v najbližších dňoch. Budú súčasťou bezpečnostných opatrení prijatých v súvislosti so športovým podujatím Spartan Race a motorkárskym medzinárodným stretnutím Hells Angels MC World Run 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %