Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.11.2017 05:09

Do rekonštrukcie obecného úradu v Bátke investujú vyše 100 000 eur


Na snímke obecný úrad v Bátke v okrese Rimavská Sobota počas rekonštrukčných prác. Snímka zdroj: (tasr).


Zateplenie a nová fasáda i strecha pribudnú na budove obecného úradu v obci Bátka v Rimavskosobotskom okrese v rámci aktuálne prebiehajúcej rekonštrukcie.


Podľa slov starostu Petra Hencza získali na tento účel dotáciu 100 000 eur z Envirofondu, celkové náklady však budú o niečo vyššie a obec ich doplatí z rozpočtu.

„Rekonštrukcia sa netýka vnútorných priestorov, len fasády a jej zateplenia. Okná sme už mali na 90 % vymenené predtým, teraz sme však ešte namontovali nové vchodové dvere,“ informoval starosta o oprave budovy obecného úradu, ktorá bola postavená v 70. rokoch 20. storočia.

Aktuálny projekt podľa jeho slov zahŕňa aj novú strechu. „Predtým bola na budove len plochá strecha. Teraz už máme sedlovú s možnosťou neskoršieho vytvorenia podkrovných priestorov,“ dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
16.10.2017
V Pliešovciach tento rok najviac investovali do obnovy vyše storočného úradu
Najväčšia investícia pliešovskej samosprávy v tomto roku smeruje do budovy obecného úradu. Na viac ako storočnej budove v týchto dňoch vrcholia práce, ktoré majú znížiť jej energetickú náročnosť. Obec na projekt získala nenávratný finančný príspevok z eurofondov.
viac
17.01.2018
V Kráľovciach-Krnišove už môžu občania dovážať k úradu päť druhov odpadu
Obyvatelia malej obce Kráľovce-Krnišov v okrese Krupina, majú už niekoľko mesiacov možnosť prinášať viacero zložiek triedeného odpadu k obecnému úradu. Obec tam totiž zriadila zberné miesto s prístreškom. Získala na to dotáciu 5000 eur od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP).
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %