Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.11.2018 06:55

Dni mesta ponúknu jarmok, folklór i zabíjačkové špeciality


Ilustračná snímka MsÚ


Dni mesta Medzilaborce ponúknu verejnosti jarmočnú atmosféru, folklór i zabíjačkové špeciality. TASR o tom informovala Iveta Gališinová z odboru kultúry a športu v Medzilaborciach.


Dvojdňové podujatie začne v piatok (23. 11.) Laboreckými trhmi od 8.00 h. Pre obyvateľov i návštevníkov mesta bude k dispozícii niekoľko stánkov s rozličným tovarom i občerstvením. V popoludňajších hodinách sú naplánované spomienkové oslavy pri príležitosti 74. výročia oslobodenia mesta. Spojené sú s pietnym aktom kladenia vencov.      

 O 16.00 h sprístupnia v kultúrnom dome výstavu dobových fotografií Medzilaborce v čase. "Približne 30 fotografií vo formáte A2 mapuje to, ako Medzilaborce vyzerali v minulosti," uviedla Gališinová s tým, že ide o snímky z archívu mesta, ale aj zo súkromnej zbierky Miroslava Poradu. Piatkové oslavy uzavrie vystúpenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru s programom Kráčali pod nami.

Sobotňajšiu (24. 11.) časť medzilaborských dní mesta otvoria opätovne jarmočné stánky. "Bude sa variť kapustnica, ktorá sa bude podávať spolu so zabíjačkovými špecialitami, teda jaternicami a klobáskami," spomenula Gališinová s tým, že atmosféru bude dotvárať živá hudba. Cieľom tohto tradičného podujatia je podľa jej ďalších slov najmä to, aby sa ľudia stretli. "Aby vyšli na trhy, zabavili sa, aby sa porozprávali a kultúrne vyžili," uzavrela.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
20.09.2019
Centrum mesta zaplnili stánky v rámci tradičného jarmoku
Návštevníci osláv Dní mesta Krompachy, spojených s tradičným jarmokom, sa aj tento rok môžu tešiť na trhy, kultúru či sprievodné podujatia. Štvordňová slávnosť sa začala vo štvrtok a potrvá do nedele (22. 9.).
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %