Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
17.05.2024 12:00

V Dobšinej vrcholí hlavný program Dní mesta, prinesie i remeselný jarmok


Ilustračná výrez programového plagátu


V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v piatok začína hlavný program v poradí už 30. Dní mesta a turíčnych sviatkov. Na Námestí Baníkov je pre obyvateľov i návštevníkov pripravený aj remeselný jarmok s ukážkami remesiel.


TASR o tom informoval Juraj Karika z referátu primátora mesta. Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej odštartovali v stredu (15. 5.) stavaním mája a pokračovali vo štvrtok (16. 5.) behom ulicami mesta. "Hlavný program je situovaný na piatok, keď námestie v Dobšinej ožije už od ranných do neskorých večerných hodín. Práve tam na pódiu postavenom pred historickou radnicou mesta vystúpi aj hlavný hudobný hosť," priblížil Karika. Súčasťou piatkového programu bude remeselný a predajný jarmok s ukážkami remesiel či slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva.         

V sobotu (18. 5.) sa program presunie na dobšinské futbalové ihrisko, ktoré sa stane dejiskom majálesu. Pripravené tam budú športové, pohybové a vzdelávacie aktivity pre deti a mládež, ihrisko bude i štartom cyklotúry Dobšiná na kolesách a tiež pešej túry technikou nordic walking.         

Dni mesta Dobšiná a Dobšinské turíčne sviatky vyvrcholia v nedeľu (19. 5.). "Tento deň sa začne zhromaždením pred baníckym domom, svätými omšami a službami Božími v miestnych kostoloch a tradičným baníckym sprievodom mestom s položením vencov k pätníkom a ocenením baníkov," priblížil Karika.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
20.11.2018
Dni mesta ponúknu jarmok, folklór i zabíjačkové špeciality
Dni mesta Medzilaborce ponúknu verejnosti jarmočnú atmosféru, folklór i zabíjačkové špeciality. TASR o tom informovala Iveta Gališinová z odboru kultúry a športu v Medzilaborciach.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
14.05.2024
Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej prinesú jarmok i banícky sprievod
V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v stredu začína (15. 5.) v poradí už 30. ročník Dní mesta a turíčnych sviatkov. Päť dní trvajúce podujatie prinesie remeselný jarmok, kultúrny program, sprievodné aktivity i banícky sprievod mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %