Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.05.2019 08:55

Dni Mesta Hnúšťa prinesú bezplatné koncerty i Hnúšťankovo pre deti


Dni mesta- plagát


Koncerty, športový turnaj, jarmok, ocenenia významných osobností, podujatie pre deti, literárna súťaž či jazdy parným vlakom. To všetko čaká na obyvateľov mesta Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota a jeho návštevníkov počas Dní mesta 2019, ktoré sa budú konať 31. mája až 2. júna.


Dni mesta odštartujú v piatok o 10.00 h literárnou súťažou Hrebendova kapsa. O 15.00 h sa začne remeselnícky jarmok a výtvarná výstava Moja Hnúšťa. Vyvrcholením prvého dňa bude slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, kde budú odovzdané ocenenia trom jednotlivcom a jednému kolektívu.

Hlavnou akciou soboty bude Hnúšťankovo, začínajúce sa o 10.00 h v Záhrade 1. mája. „Je to podujatie, ktoré ako skupinka dobrovoľníkov organizujeme už druhý rok pre deti z mesta i okolia. Máme pripravených desať stanovíšť, kde budú deti plniť rôzne úlohy, za čo budú dostávať nejaké odmeny,“ priblížila riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti Diana Vojenčiaková.       

Dodala, že ďalšími lákadlami Hnúšťankova budú skákacie atrakcie, živé pexeso, tancovanie zumby či výučba hip-hopu. „Všetky zúčastnené deti dostanú navyše zadarmo občerstvenie i pitie. Vlani sme na Hnúšťankove mali 500 detí, tohto roku ich očakávame okolo 700,“ konkretizovala Vojenčiaková.       

V rámci večerného sobotňajšieho programu ešte v miestnom amfiteátri vystúpia zoskupenia Janko Kulich & Kolegium, Hex a Lucie Revival. Všetky koncerty sú zdarma. V nedeľu o 11.05 h a 17.05 h zakončia dni mesta dve jazdy parným vlakom z Hnúšte do sedla Zbojská.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
12.06.2019
Kultúrne leto sa začne dňami mesta a ukončí ho Radvanský jarmok
Dni mesta Banská Bystrica, ako už býva zvykom, odštartujú kultúrne leto. Obyvateľom a návštevníkom prinesú vystúpenia miestnych kultúrnych inštitúcií, nádejných domácich kapiel, módnu šou, divadlo i poznatky o banskej histórii.
viac
13.04.2022
Dni mesta budú venované 200. výročiu narodenia J. F. Rimavského
Tohtoročné Dni mesta Hnúšťa budú venované 200. výročiu narodenia slovenského básnika, politika a národného buditeľa Janka Francisciho Rimavského.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %