Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.09.2021 02:25

Dni mesta Detva budú tento rok v obmedzenom režime


Ilustračná snímka, zdroj: kc detva


Dni mesta Detva budú tento rok pre šírenie sa nového koronavírusu v obmedzenom režime. Pre TASR to v stredu potvrdil hovorca Detvy Milan Suja.


„Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva vo Zvolene sa z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie plánovaný jarmok remesiel počas Dní mesta Detva neuskutoční,“ dodal.       

Mesto pripomína, že v sobotu (2. 10.) sa od 9.00 do 13.00 h môžu prísť ľudia pozrieť na Deň otvorených dverí Podpolianskeho múzea. Otvorené budú stále expozície a výstavy a aj dve nové expozície. V múzeu pokračuje expozícia, ktorej súčasťou sú fujary, gajdy, píšťalky i strunové nástroje. Náučným charakterom a nadčasovým výtvarno-priestorovým riešením predstavuje 118 kusov nástrojov od 47 výrobcov zo Slovenska. Záujemcovia si tiež môžu vo dvore Podpolianskeho múzea pozrieť exteriérovú expozíciu detvianskych drevených vyrezávaných krížov. Pochádzajú z druhej polovice 20. storočia.       

„O 10.00 h je na Partizánskej ulici v historickej časti mesta pripravený Pietny akt k spomienke na partizánsku prehliadku v Detve,“ pripomína samospráva s tým, že na sobotné popoludnie je naplánovaný kultúrny program na nádvorí Domu kultúry Andreja Sládkoviča. „O 12.00 h sa začína divadielko pre deti Kocúr v čižmách – Cililing. Neskôr sa predstavia spevácka skupina Senior a tanečná skupina Radosť. Po nich bude pódium patriť kapele, ktorá ponúka pravú záhorácku zábavu,“ zhrnulo mesto. Popoludní dostanú priestor folklórne kolektívy z Detvy.       

Nedeľné (3. 10.) Dni mesta Detva budú pokračovať svätou omšou a naplánované je aj požehnanie detvianskeho vyrezávaného kríža na Námestí SNP.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2016
Dni mesta Levice vyvrcholia ohňostrojom
Levickým putovaním za vínom spojeným s ochutnávkou vyše stovky druhov vín od miestnych vinárov zo združenia Terroir Tekov sa v sobotu 14. mája začínajú Dni mesta Levice. Druhý ročník podujatia potrvá do 21. mája, kedy ho Námestí hrdinov ukončí ohňostroj k 860. výročiu mesta.
viac
09.03.2017
Divadelný marec v Žilinskom kraji
Okrem širokého spektra výstav, prednášok, besied, tvorivých dielní či súťaží a iných podujatí si kultúrne inštitúcie v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravili v marci program aj pre divadelných nadšencov.
viac
07.08.2018
Dni mesta Trebišov 2018
Mesto Trebišov pripravuje, ako každý rok, veľkolepé kultúrno-spoločenské podujatie Dni mesta Trebišov. Mestské slávnosti začnú pondelok 20. augusta 2018 sprievodnými podujatiami.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %