Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
12.03.2019 05:10

Dlhšie čakacie doby počas prezidentských volieb v Petržalke


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavske noviny


Ministerstvo vnútra SR upozorňuje voličov v Bratislave na možné dlhšie čakacie doby počas prezidentských volieb v Petržalke


Dôvodom je rozhodnutie bratislavskej mestskej časti Petržalka o znížení počtu volebných okrskov, čo v prípade vyššej účasti môže znamenať zvýšený nápor na jednotlivé volebné miestnosti.

MV SR preto upozorňuje, že to môže spôsobiť najmä v exponovaných časoch volebného dňa vyšší počet voličov vo volebných miestnostiach ako obvykle. Preto odporúčame  voličom využiť na hlasovanie v prezidentských voľbách menej exponované časy napríklad v poobedňajších alebo podvečerných hodinách a zároveň prosíme, aby pre prípadný zvýšený počet ľudí vo volebných miestnostiach mali pochopenie.

Voľby sa konajú v sobotu 16. marca od 7. do 22. hodiny.

Bližšie informácie nájdete na stránkach MČ Bratislava-Petržalka.

https://www.petrzalka.sk/volby-prezidenta/

Autor: (ts-mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2018
MV neplánuje rozšíriť možnosti voľby zo zahraničia, nevylučuje, že tému otvorí
Ministerstvo vnútra v súčasnosti nepripravuje a neplánuje novelu volebného zákona, ktorá by umožnila rozšíriť možnosť voľby zo zahraničia. Nevylučuje však, že túto tému otvorí. Uviedol to rezort v reakcii na vyhlásenia iniciatívy Srdcom doma po rokovaní na ministerstve vnútra.
viac
11.03.2019
Prezidentské voľby 2019
V sobotu 16. marca 2019 sa uskutoční prvé kolo prezidentských volieb. Voliči nájdu na hlasovacom lístku 15 kandidátov, ale budú si môcť vybrať len z 13, keďže dvaja z predvolebného boja odstúpili.
viac
05.08.2020
Pracovná skupina bude analyzovať riziká elektronického hlasovania vo voľbách
Na Ministerstve vnútra (MV) SR sa tvorí pracovná skupina, ktorá má posúdiť a analyzovať bezpečnostné riziká elektronického hlasovania vo voľbách do Národnej rady (NR) SR.
viac
18.01.2024
Vláda: Zabezpečenie prezidentských volieb má stáť vyše 18,6 milióna eur
Zabezpečenie prezidentských volieb má vyjsť na vyše 18,6 milióna eur. Vyplýva to z harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb prezidenta SR v roku 2024, ktorý vo štvrtok schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %