Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.03.2023 03:20

Detva obnoví futbalový štadión, súčasťou bude aj priestor pre atletiku


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Detva pripravuje obnovu futbalového štadióna, súčasťou bude aj vybudovanie priestoru pre atletiku. Povedal to primátor Detvy Branislav Baran s tým, že futbalisti budú ihrisko využívať aj naďalej.


Pripomenul, že v rámci prác pribudnú bežecké dráhy, priestor pre skok do piesku, pre krátke behy i skok do výšky. Súčasťou budú aj vybudovanie miest pre hod oštepom a vrh guľou i závlahový systém futbalového štadióna. Podľa neho bude areál využívať miestny športový klub i školské zariadenia. Dodal, že behať po tratiach budú môcť aj občania a cieľom celého projektu je rozvoj športu v Detve.

Primátor podotkol, že tribúnu s hľadiskom pre divákov obnovovať nebudú. V súčasnosti totiž na to nie sú peniaze. "Je to jedinečná stavba a do budúcna opravu nevylučujem. Keď bude možnosť získať financie, opravíme ju. V súčasnosti to však mesto neplánuje," spresnil.

Ako poznamenal, cena investície je podľa projektovej dokumentácie 980 000 eur s DPH. Kedy sa začnú stavebné práce zatiaľ nie je známe. "Všetko záleží na vybavení stavebného povolenia, na vybavení dokladov a aj získaní dodávateľa prác zo súťaže," konštatoval primátor. "Musí to byť aj po dohode s futbalovým klubom, riešiť totiž budeme dočasné náhradné ihrisko pre futbalistov," ukončil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2017
Zvolen chce stavať na školských ihriskách atletické dráhy
Mesto Zvolen chce v priebehu niekoľkých rokov postaviť pri svojich základných školách nové bežecké dráhy či dokonca celé atletické areály. Zámer schválili na poslednom rokovaní zastupiteľstva mestskí poslanci.
viac
16.10.2018
Mesto investovalo do obnovy futbalového štadióna
Mesto Svidník uspelo so žiadosťou o dotáciu v rámci podpory Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Na výmenu tímových striedačiek na štadióne získalo 5000 eur a rovnakou sumou prispelo z vlastných zdrojov na úpravu terénu so zámkovou dlažbou.
viac
15.07.2021
V Detve začína pod hlavičkou BBSK ordinovať pľúcna lekárka
Banskobystrický samosprávny kraj slávnostne predstavil ďalšiu ambulanciu, v ktorej od 15. júla začína ordinovať pľúcna lekárka Jana Makasová.
viac
15.06.2023
Detva pokračuje s prípravami na obnovu futbalového štadióna
Mesto Detva pokračuje s prípravami na obnovu futbalového štadióna, v súčasnosti má dodávateľa stavebných prác. Povedal to primátor mesta Branislav Baran. Dodal, že samospráva čaká na vyjadrenie, či projekt finančne podporí Fond na podporu športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %