Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.09.2019 04:10

Deti z miestnej školy povedú lesníci k posilneniu ich vzťahu k prírode


Ilustračná snímka (tasr)


Obec Poniky v Banskobystrickom okrese a Národné lesnícke centrum vo Zvolene budú spolupracovať v oblasti lesnej pedagogiky a environmentálneho vzdelávania.


TASR o tom informovala Anna Trnková z obecného úradu s tým, že podpísali dohodu, ktorá obci ako zriaďovateľovi miestnej základnej školy s materskou umožní rozvoj vzdelávania ich detí o lese a prírode.       

Poniky majú svojím umiestnením v lesnom prostredí, ako aj dobrým fungovaním školy predpoklady na rozvoj vzdelávania v oblasti lesnej a ekologickej problematiky. V obci funguje i Poľovnícke združenie Bukovina, ktoré má na projekte spolupracovať.       

"Na základe podpory vedenia obce a zastupiteľstva začne v krátkom čase fungovať pracovná skupina zložená zo zástupcov školy a spolupracujúcich subjektov. Pripraví pre školský rok 2019/2020 nové atraktívne aktivity pre žiakov, ktoré ich nielen zaujmú, ale posilnia ich vzťah k lesu, prírode, k miestu, ktoré je ich domovom," priblížila Trnková.       

"Učenie o lese a prírode otvára cestu nielen k osvojovaniu si poznatkov o životnom prostredí, ale tiež k uvedomovaniu si dôležitých princípov trvalej udržateľnosti. Tak v lese, prírode či krajine a v prenesenom slova zmysle i v spoločnosti a medziľudských vzťahoch. Som rád, že sme dohodli spoluprácu na rozvoji školy a možno aj na vytváraní inšpiratívneho príkladu pre slovenské školstvo vôbec," zdôraznil Marcel Pecník, iniciátor projektu ďalšieho rozvoja miestnej školy.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Lesníci zo Slovenska a Ukrajiny sa budú venovať zážitkovému sprevádzaniu
Na vzdelávacom programe Lesný sprievodca sa v Poprade a vo Vysokých Tatrách zúčastní oddnes do piatka 7. októbra 20 lesníkov zo Slovenska a Ukrajiny.
viac
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
27.05.2022
Po Trnave otvorili centrum na rozvíjanie tvorivého talentu detí aj vo Zvolene
Priestor na rozvoj digitálnych a mäkkých zručností, podnikavosti a talentu získavajú žiaci druhého stupňa Základnej školy P. Jilemnického 1 vo Zvolene vďaka unikátnemu trojročnému programu Nadácie Pontis s názvom Budúcnosť INAK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %