Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.12.2018 10:05

Deti v Novom Meste sa o bezpečnosti učia na novom dopravnom ihrisku


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavske noviny


V bratislavskom Novom Meste si deti základy bezpečnosti cestnej premávky osvojujú na novom dopravnom ihrisku. To vyrástlo v areáli materskej školy (MŠ) na Legerského ulici na základe spolupráce mestskej časti a rodičov detí.


"Bezpečnosť detí je prvoradá. Dnes sa mladí ľudia skôr ako okoliu a bezpečnému pohybu na chodníkoch a cestách venujú svojim mobilným telefónom či hudbe v slúchadlách. Preto je dôležité, aby už v útlom veku dostali pevné základy, ako sa správať v doprave," poznamenal novomestský starosta Rudolf Kusý.       

V rámci prác vymenila mestská časť starý poškodený povrch za novú asfaltovú plochu s náterom cestičiek, chodníkov a priechodov. Dopravné značky a prostriedky ako bicykle, kolobežky či odrážadlá zabezpečili rodičia z Občianskeho združenia Zelená deťom.       

Na dopravnú výchovu bude dohliadať aj mestská polícia. "Policajti urobili deťom prvé školenie, pričom sme sa dohodli na dlhodobej spolupráci. Samozrejme, pravidlá cestnej premávky pravidelne pripomínajú deťom aj naše vychovávateľky," poznamenala Eva Hornáčková, zástupkyňa riaditeľky Základnej školy Sibírska, pod ktorú škôlka na Legerského patrí. Nové dopravné ihrisko pritom nebude slúžiť len miestnym škôlkarom, ale po dohode ho budú môcť využívať aj učitelia s deťmi z ostatných novomestských materských škôl.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2019
ZŠ a MŠ v Novom Meste dostanú budúci rok viac o minimálne 333-tis. eur
Základné a materské školy v bratislavskom Novom Meste dostanú budúci rok viac peňazí. Samospráva im totiž zvyšuje dotáciu na prevádzku a mzdy o minimálne 333-tis eur.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
03.12.2021
Nové Mesto chce zaviesť príspevok pre dieťa v súkromnej MŠ
Bratislavské Nové Mesto zavedenie od budúceho školského roka nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Pôjde o sumu 80 eur mesačne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %