Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.10.2022 02:25

Darcovia krvi sa môžu objednať online cez nový web aj mobilnú aplikáciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Národná transfúzna služba (NTS) SR spustila novú webovú stránku aj novú mobilnú aplikáciu. Darcovia krvi sa tak môžu objednať online. Informovala o tom projektová manažérka NTS SR Martina Frigová.


"Na našej webovej stránke budú môcť darcovia krvi využiť možnosť online objednávkového systému, kde sa môžu objednať na darovanie kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Taktiež si budú vedieť svoj objednaný termín zmeniť alebo zrušiť," priblížila Frigová. Samozrejmosťou podľa nej bude zasielanie notifikácií darcom na mail a do mobilu. Nová webová stránka disponuje novým a moderným dizajnom s prehľadným usporiadaním všetkých informácií o darovaní krvi a zložiek z krvi.

Frigová spresnila, že človek má možnosť sa zaregistrovať do privátnej zóny darcu, kde bude mať na jednom mieste informácie a prehľad odberov krvi a zložiek z krvi, naplánované termíny darovania, informácie o oceneniach a taktiež súčasťou bude aj elektronický preukaz darcu krvi. "Darcom krvi stále ponechávame možnosť objednať sa aj telefonicky, pričom telefonické objednávanie na pracoviskách bude možné do 14. hodiny práve z dôvodu zavedenia možnosti online objednania sa," doplnila.

Spolu s novým webom fungujú aj nové mobilné aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. "Výhodou nových mobilných aplikácií je využitie aktívneho prístupu do osobnej zóny darcu pre detailnejšie manažovanie si svojich termínov odberov," podotkla Frigová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2020
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje urgentne krv
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje vo zvýšenej miere krv. Na štvrtok 25. júna preto pripravuje odber, na ktorý pozýva dobrovoľných darcov.
viac
19.10.2020
V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi
V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi, a to napriek pandémii nového koronavírusu. Potrvá päť týždňov, do 20. novembra. Informovala o tom programová koordinátorka Slovenského Červeného kríža (SČK) Silvia Kostelná.
viac
10.05.2023
Miestni hasiči darovali krv spoločne, traja z nich prvýkrát
Hasiči z obce Harichovce neďaleko Spišskej Novej Vsi sa nedávno rozhodli spoločne darovať krv. Priamo do zbrojnice k nim prišla mobilná odberová jednotka transfúziologického oddelenia nemocnice v Levoči, ktorej dohromady darovali takmer 7000 mililitrov krvi.
viac
13.06.2023
Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či spoznať činnosť služby
Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či oboznámiť sa s činnosťou Národnej transfúznej služby (NTS) SR. Podujatie organizuje v stredu (14. 6.) pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %