Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
11.01.2019 01:50

D. Saková: Obce majú po mimoriadnej situácii nárok na preplatenie nákladov


Ilustračná snímka


Obce, ktoré vyhlásili pre sneh mimoriadnu situáciu, majú nárok na preplatenie nákladov. Na sociálnej sieti o tom informovala ministerka vnútra SR Denisa Saková .


"Mimoriadnu situáciu vyhlásilo do dnešného dňa 26 obcí v piatich okresoch na Slovensku. V okrese Námestovo to bolo 11 obcí, v okrese Čadca deväť, v Žiline štyri a v okresoch Bytča a Poprad po jednej obci. Ako prvá vyhlásila mimoriadnu situáciu obec Mútne 2. januára 2019 k 15. hodine a ako posledná zatiaľ obec Olešná 10. januára 2019 k 14. hodine," uviedla ministerka vnútra.       

Doplnila, že väčšina obcí k dnešnému dňu mimoriadnu situáciu už odvolala. "Naďalej však zostáva vyhlásená v ôsmich obciach v okresoch Čadca a Žilina. V okrese Čadca sú to obce Klokočov a Olešná a mestá Čadca a Turzovka a v okrese Žilina sú to obce Lutiše, Terchová, Belá a Dolná Tižina," dodala Saková.       

"Ďakujem hasičom, policajtom, zamestnancom odborov krízového riadenia, dobrovoľným hasičom a každému, kto pomáhal a stále pomáha pri odstraňovaní kalamitnej situácie," uzavrela ministerka vnútra.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2019
Život v meste komplikujú desiatky centimetrov snehu
Desiatky centimetrov čerstvého snehu, ktoré napadli počas utorkového (8. 1.) výdatného sneženia, skomplikovali dopravu v Čadci a ohrozujú bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov mesta.
viac
20.11.2020
Vláda schválila refundáciu nákladov
Vláda SR vo štvrtok na svojom rokovaní schválila materiál vo vzťahu k refundácii nákladov, ktoré vynaložili mestá a obce v súvislosti s celoplošným testovaním.
viac
07.07.2022
Dážď pomohol obciam stabilizovať situáciu s nedostatkom pitnej vody
Dážď v uplynulých hodinách pomohol trom obciam na Spiši, v ktorých pre nedostatok pitnej vody vyhlásili mimoriadnu situáciu. V najbližších dňoch ju plánujú v Pavľanoch, Žehre a Bystranoch odvolať.
viac
24.10.2023
Samosprávam by za výdavky počas mimoriadnych situácií mali preplatiť 541-tis eur
Za výdavky súvisiace so záchrannými prácami počas 18 mimoriadnych situácií by mal štát preplatiť samosprávam 541.039 eur. Vyplýva to z materiálu Ministerstva vnútra (MV) SR, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %