Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
16.05.2018 10:43

Cyklistická skupina vyčistila od odpadkov okolie cyklotrasy


Členovia cyklistickej skupiny MTBikers zo Spišskej Belej


Členovia cyklistickej skupiny MTBikers zo Spišskej Belej sa aj tento rok rozhodli pomôcť prírode v okolí mesta. Nedávno sa opätovne zišli, aby vyčistili prostredie od odpadkov.


"Po minulom nultom ročníku, kedy vyzbierali na Spišskej Magure až 25 vriec odpadkov, sa rozhodli tentoraz vyčistiť okolie pozdĺž cyklotrasy pri Krížovej Vsi," informovala Alexandra Olekšáková z Mestského úradu v Spišskej Belej.       

Počas uplynulého víkendu sa dobrovoľníci bez bicyklov rozdelili na dve skupiny, pričom zber odpadkov sa začal na cyklokrižovatke zvanej Horný tankodróm. "Prvá skupina odišla zbierať odpadky smerom k Štoparku a odtiaľ ďalej na Krížovú Ves – Barvis, čo je úsek dlhý cca 6,7 kilometra. Druhá išla smerom k Dvom lipám, následne cez kalváriu smerom do Krížovej Vsi, na odbočku ku kaplnke a ďalej smerom na lokalitu zvanú Žaburinec, čo predstavuje ďalších šesť kilometrov. Každý člen skupiny nazbieral jedno plné vrece odpadkov. Nebola núdza o rôzne predmety ako kormán z bicykla, lyžu, rôzne kabáty a svetre," priblížil jeden z organizátorov Matej Miko.       

Po niekoľkých hodinách práce sa dobrovoľníci potešili, že odpadkov v prírode neležalo pohodených toľko, koľko očakávali. Dohromady vyzbierali deväť 60-litrových vriec odpadu. "Tešíme sa z toho, že ľudia v regióne začali zmýšľať environmentálnejšie a odpadu je čoraz menej. Dôležité je uvedomiť si, že odpad netreba vyrábať. Ďakujem všetkým zúčastneným a vďaka patrí aj mestu Spišská Belá za podporu, poskytnutie vriec na odpadky a odvozu," dodal Miko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2021
V Turovej prebehlo čistenie obce pri príležitosti Dňa Zeme
Obec Turová každoročne v spolupráci s Urbárskou a pasienkovou spoločnosťou Turová, poľovným združením Stráže, ZO Jednoty dôchodcov a občanov organizuje brigádu - DEŇ ZEME.
viac
12.11.2021
Spišská Belá bude čipovať nádoby na komunálny odpad
Mesto Spišská Belá bude v týchto dňoch čipovať nádoby na komunálny odpad v domácnostiach aj u podnikateľov. Paula Grivalská z tamojšieho mestského úradu informovala, že cieľom je zabezpečiť zber dát z vývozu odpadu v reálnom čase, ako aj ich analýzu.
viac
06.12.2021
Za pol roka vytriedili obyvatelia takmer 20 ton kuchynského odpadu
Za pol roka vytriedili obyvatelia podtatranského mestečka Spišská Belá takmer 20 ton biologicky rozložiteľného odpadu.
viac
24.05.2023
Dobrovoľníci vysadili tisícky stromčekov v mestských lesoch
Pre obnovu lesa zorganizovali Lesy mesta Spišská Belá nedávno dobrovoľnícku akciu pod názvom Zasaď si svoj strom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %