Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.05.2022 11:40

Cenu primátora za rok 2022 dostali štyri osobnosti a jeden kolektív


Ilustračná snímka.


Cenu primátora Rimavskej Soboty za rok 2022 získali štyri osobnosti a jeden kolektív. Ocenenia odovzdal primátor Jozef Šimko na štvrtkovom slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) počas osláv Dní mesta, na ktorom sa zúčastnil aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár.


"Považujem za dôležité oceňovať a vyzdvihovať záslužnú prácu občanov. Každý jeden názor, spätná väzba či aj konštruktívna kritika od ľudí vedia v konečnom dôsledku priniesť pozitívne zmeny a nový pohľad na vnímanie danej obce či mesta. Niekedy k tomu stačí aj hrdá reprezentácia v podaní športovcov či významných rodákov," uviedol predseda NR SR.

Cenu primátora za rok 2022 udelil Šimko poslancovi mesta Štefanovi Balážovi za jeho zásluhy v oblasti kultúry a športu či dlhoročnej členke Zboru pre občianske záležitosti Ľubici Varjuovej. Cenu primátora dostali aj krajský poslanec a podnikateľ v cestovnom ruchu Ferenc Auxt, bývalý prokurátor Ladislav Šupena a spevácky zbor Dúha, ktorý v meste pôsobí viac ako dve desaťročia.

V rámci slávnostného podujatia boli ocenení i hokejisti Rimavskej Soboty za vzornú reprezentáciu mesta či desiatka žien, ktorým primátor spoločne s predsedom NR SR odovzdali ocenenia v súvislosti s blížiacim sa Dňom matiek. Čestný titul Matka roka 2022 získala Mária Kučeráková z Centra pre deti a rodiny v Rimavskej Sobote.

Tradičnou súčasťou slávnostného zasadnutia MsZ počas Dní mesta býva aj odovzdávanie Ceny mesta. Zo siedmich nominovaných však potrebnú trojpätinovú väčšinu hlasov poslancov mesta nezískal ani jeden a preto mestské ocenenie v tomto roku nebolo udelené nikomu.

Dni mesta sa v Rimavskej Sobote konajú vo štvrtok a v piatok (6. 5.). Súčasťou dvojdňových osláv je kultúrny program na Hlavnom námestí, kde sa popri hudobných interpretoch predstavia i deti z materských a základných škôl či domáce súbory. V rámci sprievodných aktivít sa v meste konajú i tradičné Jarné trhy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2017
Prácu v obnovených občianskych hliadkach získa osem ľudí
Verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach Rimavskej Soboty bude v blízkej budúcnosti zabezpečovať okrem iných zložiek i osem členov miestnej občianskej poriadkovej služby.
viac
27.08.2018
Samospráva chce revitalizovať priestranstvo pred poštou
Zatraktívniť lokalitu a vytvoriť prostredie, kde by obyvatelia radi trávili voľný čas, je zámerom revitalizácie verejného priestranstva pred poštou na Jánošíkovej ulici, ktorú mieni v nasledujúcom období realizovať samospráva Rimavskej Soboty.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %