Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.12.2018 11:25

Cenu mesta udelia kolektívu a siedmim jednotlivcom


Cena mesta Liptovský Mikuláš


Jednému kolektívu a siedmim jednotlivcom udelí mesto Liptovský Mikuláš vyznamenanie za ich aktivity a prínos. Návrh na udelenie ceny mesta schválili liptovskomikulášski poslanci uplynulý týždeň na svojom poslednom riadnom zasadnutí v tomto roku.


TASR informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.       

Spomedzi jednotlivcov je najviac ocenení za prínos v spoločenskej, kultúrnej a výchovnej oblasti. „V tejto oblasti patrí cena do rúk Darine Beťkovej, Márii Hrabinskej, Elene Chovanovej a Jozefovi Stanovskému. Za prínos na poli stavebníctva a športu schválili cenu Helene Hiadlovskej a Vladimírovi Bátikovi. Dušan Kováč dostane pri príležitosti životného jubilea ocenenie za prínos v oblasti poľovníctva,“ uviedla hovorkyňa.       

Ocenenie si vyslúžil aj Detský folklórny súbor Ďumbier za prínos v kultúrnej, spoločenskej a výchovnej oblasti. Príležitosťou na ocenenie súboru je polstoročnica od jeho vzniku.       

Ceny pre kolektív i jednotlivcov slávnostne odovzdajú 6. januára 2019 na novoročnom koncerte v liptovskomikulášskom dome kultúry. Návrhy na ocenenia doručili obyvatelia mesta na základe výzvy radnice.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2020
Tri grácie chce radnica vrátiť na Námestie mieru
Súsošie Tri grácie, ktoré do roku 2016 zdobilo Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši, čaká na opätovnú inštaláciu v depozitári mestského múzea.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
20.01.2021
Cintorín Vrbica by sa mal rozšíriť o kolumbárium
Cintorín Vrbica v Liptovskom Mikuláši by sa mal počas dvoch rokov rozšíriť o kolumbárium. Do ideovej architektonickej súťaže dodali ateliéry päť návrhov, vyhrali architekti Katarína Šiarniková a Juraj Šiarnik. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
28.07.2021
Švábkafest: Liptovské droby v podaní Peti Vlhovej
Hlavnú úlohu na každoročnom Švábkafeste zohráva naša liptovská švábka. Tento rok však bude výnimočný. Zemiaky, ktoré boli po celé stáročia pre Liptákov dôležitou plodinou, budú zatienené rovno dvomi špecialitami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %