Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
31.05.2024 03:05

Centrum mesta Spišská Nová Ves opäť zaplnia deti


Ilustračný výrez plagátu


Centrum Spišskej Novej Vsi po roku opäť zaplnia deti. Mestské kultúrne centrum (MKC) spolu s ďalšími inštitúciami pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí pripravili tradičné podujatie s bohatým sprievodným programom.


Tento rok bude prebiehať počas dvoch dní, v piatok a sobotu 1. júna.  Informoval o tom riaditeľ MKC Martin Kapusta. Akcia odštartuje v piatok o 9. hodine na pódiu pred Redutou rozprávkou O malom nervóznom prasiatku v podaní Divadla Babadla. Nasledovať budú ukážky služobnej kynológie Policajného zboru SR a predstavia sa tiež absolventi miestnych tanečných škôl. Pri evanjelickom kostole bude "Chillout zóna" Klubu mladých Centra voľného času (CVČ), prezentácia spišskonovoveských stredných škôl i tvorivá dielňa Galérie umelcov Spiša. Chýbať nebudú vystúpenia študentov stredných škôl či koncert speváčky Aniky Iris.

"Už tradične je pre deti pripravená súťaž s názvom Poznáš svoje mesto?, v ktorej bude ich úlohou absolvovať 12 súťažných stanovíšť. Pripravených je aj množstvo sprievodných programov, napríklad prezentácia a tvorivé dielne Hasičského a záchranného zboru, Národného parku Slovenský raj, Horskej záchrannej služby, Múzea Spiša, CVČ či Centra Limbáčik," vymenoval Kapusta.         

Deti budú môcť súťažiť aj v hre Pohybom si ma nájdi, kde absolvujú sedem súťažných stanovíšť Cesty okolo sveta Občianskeho združenia Dračia stopa. Spišské kultúrne centrum a knižnica pripravili burzu kníh. Zájazdové divadlo Dvor zázrakov chystá predstavenia Rozprávková olympiáda a Cestou necestou. V piatok o 15. hodine zároveň štartuje 32. ročník Večerného behu mestom.         

V sobotu sa začne program o 14. hodine na pódiu pred Redutou rozprávkou Ramayana - Legenda o princovi Ramovi v podaní Babadla. Nasledovať budú detské animácie a so svojím vystúpením sa predstaví tanečná škola La Danza. Podujatie vyvrcholí koncertom hudobnej dvojice Smejko a Tanculienka. "V parku pri cirkevnom gymnáziu sa opäť predstaví Dvor zázrakov. Pri evanjelickom kostole si popoludní svoje sily zmerajú tanečníci z celého Slovenska v súťaži Spiš Dance Battle," doplnil Kapusta.         

Z dôvodu konania podujatia budú v piatok od 7. do 20. hodiny cestné komunikácie v centre mesta pre vodičov motorových vozidiel uzavreté. Týka sa to Zimnej a Letnej ulice a tiež Radničného námestia.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
13.08.2022
V letnom tábore Filmuška deti nakrúcajú animované filmy
Kreatívny tábor, v ktorom sa učia rozpohybovať svet okolo seba, zažijú deti v Spišskej Novej Vsi od pondelka 15. augusta. Už druhýkrát pripravila Galéria umelcov Spiša (GUS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, päť dní nabitých filmovými zážitkami.
viac
28.02.2023
V novom klientskom centre vybavili už viac ako 47 000 ľudí
V nových priestoroch Klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi vybavili od júna minulého roka už viac ako 47 000 klientov.
viac
23.06.2023
Nové tréningové atletické centrum bude onedlho slúžiť verejnosti
V Spišskej Novej Vsi ukončili výstavbu nového tréningového atletického centra, onedlho bude slúžiť verejnosti. Zástupcovia mesta ako investora si objekt od dodávateľa stavby prevzali v stredu (21. 6.) s mesačným predstihom. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %