Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.04.2023 01:00

Cena za parkovanie v Brezne bude rovnaká jedno euro, cez víkendy sa neplatí


Ilustračná snímka: mesto Brezno


Parkovanie na vyhradených miestach v Brezne bude bezplatné nielen počas nedele a sviatkov, ale už aj v sobotu. Mestské zastupiteľstvo schválilo zmeny súvisiace s parkovaním, ktoré začnú platiť od 1. mája. Mesto o tom informovalo v piatok na svojom webe.


V Brezne je vytvorených 1372 vyhradených parkovacích miest a záujem obyvateľov o ne je veľký, najmä pred bytovými domami. Ostatné druhy parkovania sa týkajú platených miest, ktoré sú rozdelené na zóny A, B, C. Tam platí abonentské parkovanie, rezidentské- podnikateľ a parkovacia karta podnikateľa poskytujúceho ubytovacie služby.         

"Novú parkovaciu politiku samospráva zaviedla v roku 2020. Výška poplatku v jednotlivých zónach sa však odvtedy nemenila, k zmene dôjde až teraz. Jednoznačne určené podmienky pridelenia vyhradených parkovacích miest a rozčlenenie na zóny A, B, C, podľa dostupnosti do centra mesta a spôsob úhrady sú definované vo všeobecne záväznom nariadení, ktorého dodatok a zmeny poslanci schválili na ostatnom zastupiteľstve," konštatovala radnica.         

Cena za parkovanie v meste bude rovnaká, a to za prvú aj každú ďalšiu začatú hodinu jedno euro. V zóne A, čo je Námestie gen. M. R. Štefánika, severná a južná strana námestia, bude poplatok jedno euro za parkovanie v čase od 6.00 do 18.00 hod. V zóne B, na centrálnom parkovisku na Ulici Hradby, platí od polnoci do polnoci rovnaký eurový poplatok. Prvých 10 minút od vstupu vozidla na parkovisko je bez úhrady, a to z dôvodu dovozu a odvozu pacientov cez centrálne parkovisko. V zóne C, čo sú ostatné ulice, vodiči zaplatia jedno euro v čase od 6.00 do 18.00 hod.         

Cena za celoročné parkovacie karty bude v zóne A 500 eur, v zóne B 400 eur a v zóne C 300 eur. Rovnaké sumy v týchto zónach zaplatia aj držitelia rezidentskej karty podnikateľa. Parkovacia karta podnikateľa poskytujúceho ubytovacie služby vyjde vo všetkých tarifných pásmach na 500 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2020
Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári
Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári nielen zo Slovenska ale aj zo Švajčiarska a Nemecka a zabojujú o najrýchlejší čas na kľukatej trati z pod Kosodreviny do Krupovej.
viac
02.05.2020
V centre Piešťan začínajú fungovať nové parkovacie automaty
V Piešťanoch sa od 1. mája zmenili podmienky parkovania v centre a rozšírila sa zóna plateného státia. Radnica v uplynulých dňoch inštalovala podľa Martina Ričányho z úseku komunikácie na viacerých miestach nové parkovacie automaty.
viac
07.04.2021
Majitelia i užívatelia objektov v pamiatkovej zóne Brezna môžu žiadať o dotáciu
Mesto Brezno na svojom webe zverejnilo začiatkom apríla výzvu na podávanie žiadostí o dotáciu na tento rok z účelového fondu z rozpočtu mesta v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
30.05.2022
Projekt revitalizácie priemyselnej zóny bude drahší o vyše 660 000 eur
Projekt revitalizácie bývalej priemyselnej zóny na Šávoľskej ceste vo Fiľakove v okrese Lučenec bude drahší o viac ako 660 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %