Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.09.2017 10:39

Čadičové kocky sa stanú minulosťou


Obrúsená a napenetrákovaná časť chodníka.


Mesto Žilina naďalej pokračuje v rekonštrukcii peších komunikácií so zvýšenou intenzitou chodcov.


Aktuálne prebiehajú práce na neslávnych čadičových kockách na Ulici Antona Bernoláka a následne budú pokračovať na Nešporovej ulici a v okolí Mestskej krytej plavárne Žilina. Dlažba bola v zlom technickom stave, vplyvom poveternostných podmienok začala praskať a v daždivom počasí bola klzká a hrozilo riziko úrazu.

Na Ulici Antona Bernoláka bol odstránený starý povrch a zbrúsená vrstva bola natretá penetrákovým náterom. Prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška spolu s vedúcim odboru dopravy Petrom Rolkom vykonali obhliadku prebiehajúcich prác s konštatovaním, že všetko pokračuje podľa stanoveného harmonogramu.

Čadičové kocky sa po rokoch dočkali rekonštrukcie. Ulica Antona Bernoláka, Nešporova ulica a okolie Mestskej krytej plavárne dostane nový a bezpečný šat. Práce sa týkajú plochy približne 2100 m², kde kocky nahradí asfaltový povrch.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2021
Detva chce s obnovou ciest na Námestí mieru začať koncom mesiaca
Mesto Detva plánuje začať s rekonštrukciou ciest a chodníkov na sídlisku Námestie mieru na konci mája. Uviedol to hovorca mesta Milan Suja.
viac
30.07.2021
V novom školskom roku po nových chodníkoch
V areáli Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku v týchto dňoch realizujú stavebné úpravy štyroch chodníkov pri vstupoch do školy.
viac
19.10.2021
Bratislavský kraj spustil rekonštrukcie regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie i vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK),
viac
29.07.2022
Žilina obnovuje cesty aj chodníky, práce potrvajú do konca októbra
Do konca októbra potrvá oprava viacerých dopravných úsekov miestnych komunikácií, chodníkov a asfaltových športových ihrísk v meste Žilina. Samospráva postupne opraví približne 35 000 štvorcových metrov plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %