Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.08.2022 02:25

Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov


Ilustračná snímka.


Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.


"Po prácach na položení sietí, ktoré realizoval jeden z telekomunikačných operátorov, radnica začala s obnovou chodníka na Hodžovej ulici. Jeho povrch bude zo zámkovej dlažby, ide o investíciu za viac ako 115 000 eur," uviedla Ságová.

Na Cintorínskej ulici zabezpečuje podľa nej mesto rekonštrukciu chodníka a k nemu priľahlého jazdného pruhu cesty. "Práce dočasne obmedzia vstup ku garážam. Chodník na tejto ulici bude mať povrch z betónovej dlažby," doplnila.

Nový asfaltový povrch získa aj chodník na Šafárikovej ulici, rekonštrukciu čaká i tamojšia cesta.

V auguste začne radnica s výstavbou nového ľavostranného chodníka z betónovej zámkovej dlažby na časti Istebníckej ulice, zároveň tu vybuduje novú autobusovú zastávku s prístreškom a priechody pre chodcov. "Pracovať sa bude i na obnove chodníka a schodiska na Západnej ulici alebo schodiska pri základnej škole na Východnej ulici," priblížila hovorkyňa.

Rekonštrukcie sa pred časom dočkali i štyri ulice v mestskej časti Kubrá, išlo o ulice stará Kubranská, Zelnica, Záhrady a Volavé.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2018
Obec Hriňová bude v roku 2018 pokračovať v obnove komunikácií
Viac ako 317 000 eur investovala vlani Hriňová do údržby, opráv a rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov či do výstavby parkovacích plôch. Hriňová, ktorá má v rámci Slovenska piaty najväčší kataster, spravuje totiž až 178 kilometrov ciest.
viac
09.12.2020
Trenčianska radnica finišuje s rekonštrukciou mestských komunikácií
Trenčianska radnica ukončila ďalšie investičné akcie – rekonštrukcie cestných komunikácií na Javorinskej ulici a prepojenie Armádnej a Opatovskej ulice. Mesto o tom informovalo na svojej webovej stránke.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %