Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.10.2019 06:05

Rimavské Brezovo investuje do rekonštrukcie komunikácií 84-tis. eur


Na snímke rekonštrukcia chodníka v obci Rimavské Brezovo v okrese Rimavská Sobota. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Celkovo 84-tis. eur investuje v tomto roku do rekonštrukcie chodníkov a ciest samospráva obce Rimavské Brezovo v okrese Rimavská Sobota.


Ako informoval starosta Marián Šivara, v súčasnosti sa realizujú práce na úseku chodníka, ktorý vedie popri hlavnej ceste od budovy obecného úradu (ObÚ) smerom na Rimavskú Baňu.       

„Jeho prvú časť od úradu po bývalé pohrebníctvo sme zrekonštruovali už pred viacerými rokmi. Na túto druhú časť sme vo verejnom obstarávaní vysúťažili cenu zhruba 22.000 eur. Podávali sme aj nejaké projekty, ale nič neprešlo, takže to robíme z vlastných zdrojov,“ priblížil starosta.       

Ako pokračoval, následne budú asfaltovať aj niektoré ulice v obci. „Celková investícia tak bude 84.000 eur, všetko z obecného rozpočtu,“ konkretizoval Šivara.       

Druhú vetvu chodníka, ktorá vedie od ObÚ smerom na Hnúšťu, zrekonštruovali podľa jeho slov približne pred deviatimi rokmi, keď sa v dedine budoval vodovod. Ten vedie priamo pod chodníkom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
08.07.2022
V časti Levočské lúky zrekonštruujú komunikácie a vybudujú osvetlenie
V mestskej časti Levočské lúky v Levoči začínajú tento týždeň s rekonštrukciou ciest a chodníkov. V rámci projektu, na ktorý sa samospráve podarilo získať zdroje z európskych fondov, vybudujú aj nové verejné osvetlenie a parkovacie plochy.
viac
12.07.2022
Mesto zrekonštruuje komunikácie na troch uliciach za 1,45 milióna eur
V Krompachoch na Spiši zrekonštruujú chodníky a cesty za takmer 1,45 milióna eur. Mesto v týchto dňoch podpísalo zmluvu so zhotoviteľom a v súčasnosti podľa primátorky Ivety Rušinovej čakajú na výsledok kontroly verejného obstarávania.
viac
01.08.2022
Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov
Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %