Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.08.2022 07:45

BSK modernizuje dielne cukrárov, pekárov či mäsiarov na Harmincovej ulici


Snímka zdroj: (BSK).


Bratislavský samosprávy kraj (BSK) modernizuje dielne pre cukrárov, pekárov či mäsiarov, na Harmincovej ulici v Dúbravke rekonštruuje Centrum odborného vzdelávania a prípravy (COVP) pre oblasť potravinárstva.


Ide o pracovisko Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici. Stavebné práce boli ukončené, prebieha verejné obstarávanie na vybavenie priestorov. Ukončenie projektu je naplánované na leto 2023.

"Dopyt po absolventoch stredných odborných škôl je veľmi veľký. Preto stredné školy premieňame na modernejšie prostredie porovnateľné s praxou. Práve na podporu odborného vzdelávania a lepšieho prepojenia praktického vyučovania s reálnym pracovným prostredím slúžia COVP," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Na Harmincovej ulici kraj komplexne zrekonštruoval štyri podlažia budovy. Stavebnými prácami sa zároveň vybudovali dve prevádzky v novom koncepte pekár/cukrár a mäsovýroba, ktoré tak majú svoje oddelené výrobné priestory so zázemím i skladmi. Samotné stavebné práce už boli ukončené, na jeseň je naplánovaná kolaudácia. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na nákup materiálno-technického vybavenia. Ukončenie projektu predpokladá kraj v lete 2023.

Projekt je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014 – 2020. Zo strany riadiaceho orgánu bola na rekonštrukčné práce schválená suma 2,4 milióna eur, na nákup materiálno-technického vybavenia približne 1,1 milióna eur.

COVP sa podľa kraja ukázali ako nevyhnutná súčasť siete stredných odborných škôl. Väčšiemu počtu žiakov umožnia absolvovať prax v prostredí porovnateľnom so súkromným sektorom a s možnosťou ich následného zapojenia do vyučovania priamo u zamestnávateľa. Moderné priestory prispejú zároveň aj k rozvoju pedagógov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2020
SNM pokračuje v obnove Bojnického zámku
Investičné aktivity Slovenského národného múzea (SNM) pokračujú aj počas pandémie nového koronavírusu. Okrem obnovy Spišského hradu a Krásnej Hôrky múzeum v apríli zrealizovalo ďalšie práce na národnej kultúrnej pamiatke Bojnický zámok.
viac
25.07.2020
Rekonštrukcia Istropolisu by mala zohľadniť aj budúcu vlakovú stanicu Filiálka
Po tom, ako majiteľ Istropolisu predstavil projekt nového kultúrno-spoločenského centra, bratislavská župa navrhuje v projekte zohľadniť aj budúcu železničnú stanicu Filiálka.
viac
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
07.04.2022
BSK ukončil rekonštrukciu areálu SOŠ v Zálesí
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ukončil rekonštrukciu areálu Strednej odbornej školy pôdohospodárskej a veterinárnej v Zálesí. Obnovou prešli stajne, jazdecká hala i chovné stanice pre psov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %