Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.02.2022 09:40

Brezno za 7 rokov investovalo do obnovy MŠ a ZŠ vyše 4 miliónov eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Do materských škôl (MŠ) a základných škôl (ZŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti mesto Brezno za posledných sedem rokov investovalo viac než štyri milióny eur, čo je najviac za posledné desaťročia.


Všetky postupne prechádzajú veľkými renováciami. Informoval o tom magistrát na svojom webe.

Najnovšie sa v ZŠ Karola Rapoša finišuje s obnovou nových toaliet a kanalizačných rozvodov na posledných dvoch blokoch.

„Do konca roka v škole plánujeme obnoviť podlahy, strechu malej a veľkej telocvične, urobiť nové šatne a palubovku. Tiež pripravujeme novú telocvičňu so zázemím pre atlétov,“ konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Mesto pripravuje aj ďalšiu etapu rekonštrukcie MŠ na Ulici Boženy Němcovej na sídlisku Mazorníkovo. Na rad sa dostane i škôlka na Hradbách, ktorá je jediná v Brezne, kde sa obnova vnútorných priestorov ešte neuskutočnila. Po takmer 40 rokoch je podľa mesta už urgentná.

„Veľká časť finančných prostriedkov je z externých zdrojov z eurofondov, nórskych fondov a štátnych dotácií, ktoré sa nám podarilo získať,“ dodal Abel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %