Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
14.08.2024 01:15

Brezno sa uchádza o zdroje na cesty, chodníky a školy za vyše dva milióny eur


Snímka zdroj: mesto Brezno


Mesto Brezno sa uchádza o dotačné zdroje na projekty ciest, chodníkov, stojísk, mostov a tiež na projekty týkajúce sa energetických úspor a komfortu detí na školách vo výške viac ako dva milióny eur. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.


"Uchádzame sa o ďalšie zdroje na cesty, chodníky, školy a ďalšie, čo sme podali len tieto dni. Brezno je jedným z najviac čerpajúcich miest, pokiaľ ide o dotačné zdroje, a je to len výsledkom množstva práce, ktorú musíme urobiť hlavne v príprave projektových dokumentácií a žiadostí," konštatoval Abel.

Pripomenul, že z tohto dôvodu pred niekoľkými rokmi zriadil samostatné investičné a projektové oddelenia a ich výsledkom je získanie desiatok miliónov eur do rozpočtu a investícií mesta.         

Ako zhrnul, v poslednom období mesto zaslalo žiadosti a snaží sa získať financie napríklad na modernizáciu chodníka a lávky pre peších cez Hron, mosta a miestnej cesty v lokalite Hlavina, modernizáciu chodníka na nábreží Hrona a komunikácie na uliciach Chalupkova, Kuzmányho, Staničná a v časti Jarmočisko. Na Základnej škole (ZŠ) MPČĽ chce vymeniť okná a na ZŠ Pionierska strechu vrátane regulácie kúrenia.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Blíži sa lll. uzávierka výzvy na materské školy. Zapojte svoje mesto alebo obec
Do vyhlásených výziev zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl sa doposiaľ zapojili desiatky miest a obcí. Po dvoch uzávierkach je pre tento typ projektových žiadostí k dispozícii ešte 32,74 miliónov eur.
viac
11.12.2018
V Bratislave sa stretli deti materských škôl
Počas roku sa konal už tretý ročník projektu Cesty priateľstva za účasti detí štyroch materských škôl v Bratislave, z bulharskej, francúzskej, nemeckej a slovenskej materskej školy.
viac
02.10.2021
Obec Slavošovce získala dotáciu na dobudovanie ciest a chodníkov
Obec Slavošovce v okrese Rožňava získala dotáciu na projekt s názvom Dobudovanie základnej technickej infraštruktúry, v rámci ktorého chce zrekonštruovať existujúce a vybudovať nové cesty a chodníky.
viac
29.12.2022
V meste opravia miestne komunikácie, radnica získala dotáciu
Vďaka nenávratnému finančnému príspevku zo štátneho rozpočtu obnovia v Starej Ľubovni viaceré miestne komunikácie. Informoval o tom primátor Ľuboš Tomko s tým, že výška dotácie je takmer 320 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %