Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
29.12.2022 11:40

V meste opravia miestne komunikácie, radnica získala dotáciu


Ilustračná snímka zdroj: (Mesto Stará Ľubovňa).


Vďaka nenávratnému finančnému príspevku zo štátneho rozpočtu obnovia v Starej Ľubovni viaceré miestne komunikácie. Informoval o tom primátor Ľuboš Tomko s tým, že výška dotácie je takmer 320 000 eur.


Príspevok mestu poskytlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Cieľom je podporiť územie udržateľného mestského rozvoja formou vybudovania, rekonštrukcie a opravy miestnych komunikácií, čím sa zlepší ich technický stav a zvýši sa dopravná vybavenosť regiónu. Celkové náklady projektu sú na úrovni viac ako 336 000 eur, zvyšok dofinancuje mesto.

Dohromady sa obnoví viac ako 11 500 metrov štvorcových plochy. Zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv vyplýva, že opravy sa dotknú ulíc Budovateľská, Továrenská, Popradská, Zamoyského, Jarmočná, Štúrova, Levočská, Prešovská, Letná a Komenského. Zrekonštruujú aj komunikácie na Námestí generála Štefánika a v mestskej časti Podsadek. Lehota na použitie dotácie je do konca budúceho roka.

Primátor zároveň dodal, že tento mesiac samospráva poslala žiadosti o dotácie aj na ďalšie tri projekty. "V rámci nich chceme vybudovať nový náučno-rekreačný chodník lesoparku, vymeniť okná a dvere na meštianskom dome č.2 a zriadiť bezbariérový prístup do kultúrneho domu," uzavrel Tomko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
23.01.2020
Dotácia od vlády by mala zlepšiť životné podmienky v okrese
Vláda SR uvoľní v najbližších týždňoch na projekty v okrese Stará Ľubovňa 2,15 milióna eur.
viac
02.10.2021
Obec Slavošovce získala dotáciu na dobudovanie ciest a chodníkov
Obec Slavošovce v okrese Rožňava získala dotáciu na projekt s názvom Dobudovanie základnej technickej infraštruktúry, v rámci ktorého chce zrekonštruovať existujúce a vybudovať nové cesty a chodníky.
viac
05.10.2022
Kraj opravil cesty a mosty v okrese Stará Ľubovňa za vyše 1,6 milióna eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v Staroľubovnianskom okrese zrekonštruoval ďalších približne 6,5 kilometra (km) ciest a dva mosty. Na cestné akcie využil výlučne vlastné zdroje vo výške 1,6 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %