Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
23.10.2023 04:10

Bosorky sa po roku vrátia do Vlastivedného múzea v Galante


Ilustračný výrez plagátu


Na dobrodružstvá pri svetle sviečok a lampášov pozýva v sobotu 28. októbra Vlastivedné múzeum (VM) v Galante. Pripravilo podujatie Bosorky v múzeu, počas ktorého od 18.00 do 21.00 h budú dospelí i detskí návštevníci lúštiť hádanky. Informovala o tom Judit Pukkai z VM.


Zábavné rodinné podujatie organizuje VM od roku 2017 a patrí k najnavštevovanejším v rámci celého roka. "Vždy v poslednú októbrovú nedeľu sa k nám vrátia duchovia, bosorky, záhady a tajomstvá," uviedla. Návštevníci si podľa nej Bosorky v múzeu rýchlo obľúbili a opakovane sa vracajú. Okrem ježibáb sa môžu tešiť aj na katov a starobylé mučiace nástroje. "Očakávame nielen odvážne deti, ale aj zvedavých dospelých, mládež a staršiu generáciu. Pre všetkých sú pripravené špeciálne úlohy. Pracovníci múzea budú veľmi radi, keď návštevníci prídu na podujatie v tematických kostýmoch," doplnila Pukkai.         

Počas návštevy múzea sa záujemcovia môžu zoznámiť aj so stálymi expozíciami Mestská bytová kultúra, Sakrálne pamiatky, Tradičná ľudová kultúra galantského regiónu, Lekáreň, Výtvarní umelci regiónu, Mlyny a mlynárske remeslo, Archeologická lokalita Gáň-Brakoň a Numizmatická výstava v trezore.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2018
Vlastivedné múzeum približuje výstavou výrobu piva
Proces výroby piva priblíži výstava Od chmeľu k pivu vo Vlastivednom múzeu v Galante. Vernisáž výstavy, ktorá potrvá do 8. septembra, sa uskutoční v sobotu o 17.30 h. Na vernisáži bude účinkovať Základná umelecká škola Josepha Haydna Galanta a country skupina OuKeY.
viac
20.07.2019
Vo Vlastivednom múzeu sa budú v auguste konať Galantské trhy
Trhy v Galante sa tento rok budú konať od štvrtka 8. do soboty 10. augusta vo Vlastivednom múzeu v Galante a prinesú napríklad hry na nádvorí, bábkové divadlo, paličkovanie či háčkovanie. Pôjde o 35. výročie Galantských trhov, ktoré prinesie aj panelovú výstavu.
viac
24.08.2019
V múzeu si možno pozrieť hrady kráľa Mateja Korvína
Výstavu Hrady kráľa Mateja otvára vo štvrtok Vlastivedné múzeum v Galante, ktoré ju pripravilo v spolupráci s Maďarským národným múzeom - Múzeom kráľa Mateja vo Vyšehrade.
viac
19.11.2022
Dobrodružstvo pri svetle lampášov má názov Tajomstvá v múzeu v Galante
Vlastivedné múzeum v Galante pripravilo na sobotu (19. 11.) dobrodružné podujatie Tajomstvá v múzeu. V podvečerných hodinách sa od 17.00 h pri svetle sviečok a lampášov zmení na tajuplné miesto, kde návštevníci budú riešiť šifry, kódované odkazy a hľadať skryté predmety.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %