Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.08.2020 09:20

Blíži sa rokovanie odborných sekcií Rady ZMOS


Ilustračná snímka.


Dnes (18. augusta) zasadne odborná sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS.


Jej členovia sa v priestoroch Obecného úradu v Bešeňovej budú prioritne venovať informáciám z prvého zasadnutia pracovnej skupiny k cestovnému ruchu a tiež možnostiam zefektívnenia existujúceho nástroja podpory cestovného ruchu v rámci oblastných a krajských organizácií cestovného ruchu.

V stredu 9. septembra 2020 sa v priestoroch Kancelárie ZMOS zídu členovia odbornej sekcie Rady ZMOS pre školstvo, kultúru a šport. Sústredia sa na informácie k legislatívnym aktivitám ZMOS v oblasti školstva, kultúry a športu. Tiež prerokujú informácie ku školskému roku 2020/2021, ale aj programové vyhlásenie vlády SR z týchto oblastí a rovnako sa budú venovať programovej konferencii v oblasti školstva, ktorá bude súčasťou 31. snemu ZMOS.

Odborné sekcie Rady ZMOS sú odborné, metodické a iniciatívne orgány Rady ZMOS pre oblasť spravidla identickú s pôsobnosťou ústredného orgánu štátnej správy. V súčasnosti má Rada ZMOS 10 odborných sekcií. Ich členmi sú odborníci z radov primátorov a starostov - členov Rady ZMOS a odborníci z príslušnej oblasti.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2020
Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2020
Ministerstvo kultúry SR zverejnilo výzvu na prihlásenie kultúrnych aktivít realizovaných širokým spektrom subjektov, vrátane miestnej územnej samosprávy, do iniciatívy Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2020 (DEKD).
viac
01.08.2020
Predĺženie termínu na vydanie rozhodnutia v rámci 31. výzvy OPKZP
Oznam o zmene lehoty Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Sprostredkovateľského orgánu pre Operačný program Kvalita životného prostredia na vydanie rozhodnutia o žiadosti o poskytnutie NFP v rámci 31. Výzvy.
viac
18.12.2020
Komuniké zo 7. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na včerajší deň (17. 12) v poradí 7. rokovanie Predsedníctva ZMOS. Kľúčovými témami boli ekonomika, eurofondy aj aktuálna legislatíva.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %