Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.01.2024 01:05

Bežkári si na pláži už nezalyžujú, zasnežili aspoň kopec pre deti


Snímka zdroj: Banskobystrický Štandard


Bežkári si na mestskom okruhu v Banskej Bystrici už túto zimu nezalyžujú, ale na plážovom kúpalisku si od soboty (13. 1.) prídu na svoje aspoň deti. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).


"Na plážovom kúpalisku sa nám už okruh na bežkovanie v tejto sezóne zasnežiť nepodarí, ale využili sme dve mrazivé noci a pripravenú techniku aspoň na zasneženie kopca. Dnes dopoludnia sme ho úspešne otestovali. Kopy technického snehu sú hutné a ich povrch má príjemný prachový sneh. Na svahu zostali zaujímavé vlny, ktoré môžu byť pre deti ešte väčším lákadlom. Pred sánkami však odporúčame uprednostniť boby či klzáky, kde sa hmotnosť rozloží na väčšiu plochu," konštatoval ZAaRES s tým, že areál bude otvorený v čase od 9.00 do 16.00 h.         

Zároveň upozornil, že ľad na blízkom jazere ešte nedosiahol potrebnú hrúbku, aktuálne má päť až osem centimetrov, preto tam platí zákaz vstupu. ZAaRES žiada návštevníkov, aby rešpektovali pokyny ich zamestnancov, ktorí na areál budú počas víkendu dohliadať.         

"Ak ľad v priebehu budúceho týždňa dosiahne potrebnú hrúbku, jazero radi sprístupníme pre verejnosť," dodal ZAaRES.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2019
Program Noci múzeí a galérií láka najmä rodiny s deťmi
Programy, ktoré majú za cieľ vtiahnuť do výstavných priestorov najmä rodičov s deťmi, ponúkajú počas sobotňajšieho večera a noci banskobystrické múzeá a galérie.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
28.01.2023
ZAaRES pred víkendom opäť upravil bežecké trate v okolí B. Bystrice
Bežkári majú možnosť aj počas tohto víkendu zalyžovať si v okolí Banskej Bystrice. Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o viac než 75 kilometrov bežkárskych trás, s prechodným oteplením ich povrch tvrdol a miestami sú zľadovatené.
viac
05.12.2023
Na pláži zasnežujú bežkársky okruh, v pláne je aj korčuľovanie
Mrazivé počasie a teploty pod nulou umožnili mestskej organizácii Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) spustiť v nedeľu (3. 12.) večer technické zasnežovanie bežkárskeho okruhu v areáli plážového kúpaliska v centre Banskej Bystrice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %