Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
01.02.2022 04:15

BBSK pripravil informačný servis k omikronu


Ilustračná snímka.


Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s Fakultnou nemocnicou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici pripravil informačný leták s praktickými radami, na lepšie zvládnutie vlny omikron. Župa tiež spustila webovú stránku s pravidelne aktualizovanými dôležitými informáciami.


Kde zoženiem lieky? Ordinuje môj lekár? Aké sú príznaky omikronu a ako mám postupovať pri liečbe? Kedy už treba volať záchranku? Na tieto i ďalšie dôležité otázky, ktoré súvisia s vlnou omikron nového koronavírusu, nájde verejnosť odpovede na webovej stránke Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Doménu www.bbsk.sk/omikron spustil kraj v týchto dňoch, v snahe poskytnúť verejnosti všetky dôležité informácie na jednom mieste.

„Mnohým komplikáciám v súvislosti s Covid-19 sa dá predísť včasným konaním a prevenciou, k čomu sú potrebné hlavne dostupné a overené informácie. Našou snahou je prispieť k čo najlepšej informovanosti verejnosti a poskytnúť im praktické rady, ako postupovať, i odpovede na najčastejšie otázky. Informácie budeme pravidelne aktualizovať a veríme, že aj takto sa nám podarí prispieť k lepšiemu zvládnutiu vlny omikron,“ hovorí predseda BBSK Ján Lunter.

Kraj v spolupráci s Fakultnou nemocnicou F. D. Roosevelta okrem toho pripravil aj informačný leták, ktorý si môže verejnosť stiahnuť na spomínanom webe. Leták tiež župa distribuovala mailom na všetky obce v kraji, pre ďalšie použitie na ich webových sídlach, sociálnych sieťach i vývesných tabuliach.

„Informácie o príznakoch omikronu i odporúčaniach pre domácu liečbu, vrátane vhodných voľnopredajných liekov, pripravili priamo nemocniční lekári. Ďalšie informácie, napríklad ohľadom karantény a aktuálne platných opatrení, sú dostupné na korona.gov.sk, pridali sme tiež odporúčania ministerstva zdravotníctva, ako znižovať pravdepodobnosť, že kontakt s variantom omikron vám spôsobí vážnejšie problémy,“ doplnil Martin Caudt, vedúci oddelenia zdravotníctva Úradu BBSK.

Župa tiež vyzvala lekárov, aby v tomto období mimoriadne dbali na pravidelnú elektronickú aktualizáciu údajov o svojej neprítomnosti i o zastupovaní, aby predišli nielen sťažnostiam zo strany pacientov, ale aj ich zbytočnému vycestovaniu za neordinujúcim lekárom.

„Je dôležité, aby výmena informácií dobre fungovala, preto prichádzame aj s touto iniciatívou. Ak laickej či odbornej verejnosti na stránke www.bbsk.sk/omikron nejaké informácie chýbajú, môže poslať podnet na ich doplnenie na e-mail komunikacne@bbsk.sk,“ uzavrel župan Ján Lunter.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2016
Dva nové portály radnice sú vianočným darčekom pre občanov
Dva nové špecializované portály, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť a otvorenosť samosprávy, zavádza mesto Trnava ako vianočný darček pre svojich obyvateľov.
viac
09.04.2020
Mestá a obce chcú informovať obyvateľov o opatreniach proti koronavírusu
Martin Kollárik z Inštitútu SGI, ktorý sa venuje výskumu v oblasti samosprávy a vedie portál Odkaz pre starostu, odpovedá na otázky, ako je táto služba užitočná v momentálnom krízovom období aj mimo neho.
viac
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
20.04.2021
BBSK spustil web so štatistikami z jeho očkovacích centier
Počet ľudí, ktorí sa dali zaočkovať v Očkovacích centrách Banskobystrického samosprávneho kraja, stúpol za uplynulý týždeň o 8240 a presiahol tak hranicu 36-tisíc zaočkovaných. Kraj tiež začal zverejňovať prehľadné dáta o očkovaných v jeho centrách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %