Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
27.09.2016 02:03

Bardejov láka poľských turistov bilbordovou kampaňou


Horný Šariš propagujú aj v blízkom Poľsku. Snímka zdroj: (OOCR Šariš-Bardejov).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov zamerala svoje propagačné aktivity na zvýšenie návštevnosti regiónu severovýchodného Slovenska aj smerom do Poľska.


V blízkosti najnavštevovanejších poľských kúpeľov Krynica umiestnila veľkoplošné plagáty propagujúce najatraktívnejšie lákadlá regiónu - Bardejovské kúpele a mesto Bardejov. Vzhľadom na blízkosť hranice s Poľskom predstavujú Poliaci najväčší podiel zahraničných turistov navštevujúcich bardejovský región. V tomto roku zaznamenala OOCR Šariš - Bardejov najvyššiu návštevnosť za posledné roky, pričom turisti z Poľska tvorili početnú skupinu hostí. Informoval o tom jej riaditeľ Radomír Jančošek.      

"Poľsko s jeho takmer 40 miliónmi obyvateľov predstavuje najvýznamnejší zahraničný trh, z ktorého by severovýchod Slovenska mohol čerpať dlhodobo. Napriek nárastu záujmu poľských turistov v poslednom období považujeme súčasné počty turistov z Poľska za nedostatočné. Potenciál tohto trhu je obrovský. Pri dobrej propagácii by sa mohla návštevnosť z Poľska znásobiť. V súčasnosti prevažuje jednodňová turistika," uviedol Jančošek.      

Poliaci robia do okolia Bardejova výlety, no ubytovaní sú na poľskej strane. Propagátori cestovného ruchu vidia rezervy v pobytovej turistike a vo zvýšení počtu prenocovaní. Pozitívnym signálom sú aj ceny ubytovania, ktoré sú pre Poliakov na Slovensku nižšie ako v Krynici, ktorá má vysokú návštevnosť a patrí k najdrahším poľským kúpeľom. "Dúfame, že aj naša plagátová kampaň, ktorá potrvá najmenej jeden rok, pomôže Poliakov nasmerovať do Bardejova a jeho okolia," konštatoval Jančošek.      

Prvý z celoročných bilbordov OOCR Šariš - Bardejov umiestnili v obci Frycowa, smer Nowy Sacz – Krynica Zdroj. Propaguje Bardejovské kúpele a informuje, že vzdialenosť od Krynice je 35 kilometrov. Druhý veľkoplošný plagát predstavuje mesto Bardejov ako svetové dedičstvo UNESCO a je na ňom znázornené námestie Svätého Egídia. Bilbord umiestnili v obci Barcice, v smere Stary Sacz - Piwniczna, Mnisek, Muszyna.      

Podobný bilbord propagujúci Bardejov plánujú umiestniť aj na slovenskej strane pred Starou Ľubovňou pri obci Hniezdne na hlavnom ťahu, asi 15 kilometrov od hranice s Poľskom. Umiestnia ho tam začiatkom decembra tiež na jeden rok.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
03.06.2017
Požehnaním minerálnych prameňov otvorili hlavnú kúpeľnú sezónu
Požehnaním minerálnych prameňov v piatok (2. 6.) v Bardejovských kúpeľoch slávnostne otvorili hlavnú kúpeľnú sezónu. Ako informoval generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov, a.s., Jaroslav Komora, minuloročná sezóna bola mimoriadne úspešná.
viac
19.06.2020
Vladičský raj ponúka do 100 kilometrov turistických trás
Prihraničná obec Vladiča v Stropkovskom okrese, ktorá vznikla zlúčením piatich obcí Malá a Veľká Driečna, Nižná a Vyšná Vladiča a Suchá sa vďaka okolitej prírode a pokojnému prostrediu teší stále väčšiemu záujmu turistov.
viac
21.02.2022
OOCR Šariš Bardejov obnovila altánok i stanovištia v rekreačnej oblasti
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov obnovila v rekreačno-turistickej oblasti zvanej Komínek Mihaľov v Bardejove drevený altánok s ohniskom. Opravili sa aj poškodené drevené prvky stanovíšť kyslíkovej cesty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %