Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.01.2020 09:15

Bánovská radnica chce vybudovať centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti


Snímka (tasr)


Samospráva má záujem rozšíriť zdravotnícku infraštruktúru pre obyvateľov mesta a jeho spádovú oblasť. Dosiahnuť to chce vybudovaním centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS), kde by mali pôsobiť lekári z ambulantnej sféry. Zámer chce financovať z fondov Európskej únie.


"Cieľom projektu CIZS je posilnenie postavenia a rozšírenie kompetencií všeobecných lekárov primárnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti, aby väčšina zdravotnej starostlivosti bola poskytovaná už na primárnej úrovni," ozrejmil Vladimír Margolien z referátu projektového riadenia bánovského mestského úradu.       

V CIZS bude podľa neho poskytovaná primárna ambulantná zdravotná starostlivosť v rámci ambulancií všeobecného lekára pre dospelých, deti a dorast, gynekológie a zubného lekárstva. "V CIZS bude taktiež sídliť denné centrum pre seniorov a klub dôchodcov," doplnil.       

Objekt centra bude situovaný na Farskej ulici. Náklady na jeho vybudovanie odhadla samospráva na 1.054.000 eur.       

Mesto v súvislosti so svojím zámerom vyzýva všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti zo spádovej oblasti, ktorí spĺňajú podmienky, o participáciu na projekte zriadenia a prevádzky CIZS. V prípade záujmu sa môžu obrátiť na referát projektového riadenia mestského úradu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2018
Obyvatelia odovzdali počas zberu 3,24 tony elektroodpadu
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou mali opäť možnosť bezplatne odovzdať staré elektrické spotrebiče a zariadenia. Počas mobilného zberu koncom októbra vyzbierali pracovníci z bánovských domácností 3,24 tony elektroodpadu. Informovala o tom bánovská radnica.
viac
14.03.2019
Mesto sa zapojí do Hodiny Zeme, pripravilo viacero aktivít
Bánovce nad Bebravou sa aj v tomto roku zapoja do celosvetovej kampane Hodina Zeme. S realizáciou rôznych aktivít, ktoré majú upriamiť pozornosť na ochranu životného prostredia, začali už v tomto období.
viac
04.10.2019
V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.
viac
17.02.2022
Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %