Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
28.06.2019 11:30

Babičkina letná škola


Ilustračný výrez plagátu


Turisticko-informačné centrum HOREHRONIE v obci Bystrá sa opäť premení na kreatívne miesto nielen pre domácich ale aj turistov, ktorí prídu počas letných prázdnin do regiónu.


Každú stredu počas letných prázdnin sa priestory turisticko-informačného centra HOREHRONIE zmenia na kreatívne dielne, počas ktorých si domáci, či návštevníci budú môcť opäť vyrobiť jedinečný suvenír, či sa dozvedieť veľa zaujímavých informácií o liečivých bylinkách, včelách a výrobkoch z medu, peľu alebo propolisu. Pre záujemcov o históriu a tradície budú pripravené zaujímavé prednášky a workshopy o tradíciách a folklóre regiónu Horehronie, a ovčiarske popoludnie počas ktorého si záujemcovia budú môcť vyskúšať výrobu ovčiarskych paličiek a vypočuť si hru na ovčiarske píšťaly a fujaru.

„Nápad využiť priestory infocentra na kreatívne dielne vznikol už počas zimy. Počas troch mesiacov mali návštevníci možnosť priučiť sa a vyskúšať si rôzne zaujímavé remeslá a vyrobiť si vlastnoručný darček či suvenír. Priestory infocentra sú veľmi netradičné a preto sme sa rozhodli aj počas letných prázdnin využiť toto miesto a naplánovali sme pre záujemcov bohatý program počas celých prázdnin“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.   

„Kreatívne dielne, prednášky či workshopy budú prebiehať každú stredu v poobedných hodinách v priestoroch turisticko-informačného centra v prípade priaznivého počasia sa bude využívať aj vonkajšia záhrada za informačným centrom a tak si návštevníci budú môcť užiť kreatívne dielne aj na čerstvom vzduchu. Dielne, prednášky a workshopy budú vždy pod vedením odborníka na danú tému priamo z regiónu Horehronie“ dodala Bc. Zuzana Tesáková, koordinátorka rozvoja pre destináciu Horehronie.

Celý harmonogram „Babičkinej letnej školy“ nájdete na stránke www.horehronie.sk v sekcii podujatia. Nakoľko je počet miest na jednotlivých kreatívnych dielňach obmedzený je potrebná rezervácia e-mailom na tic@horehronie.sk prípadne telefonicky na čísle +421 903 513 535.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Ekocentrá súčasťou koncepcie envirovzdelávania
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci s odborníkmi z neziskového sektora Špirála ako celoštátnej sieti organizácií venujúcich sa environmentálnej výchove a vzdelávaniu na Slovensku pripravuje „Koncepciu budovania siete environmentálno-vzdelávacích centier v bratislavskom regióne“.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
25.08.2022
Budovanie informačných centier v národných parkoch by malo stáť 25 miliónov eur
Na území národných parkov je potrebné dobudovať návštevnícke a informačné centrá. Investícia sa odhaduje na približne 25 miliónov eur. Jej financovanie je plánované z eurofondov.
viac
12.10.2023
Brusno: V turistickom centre budú prezentovať aj tradície a prácu remeselníkov
Návštevníci regiónu dolné Horehronie už môžu využívať služby nového turisticko-informačného centra, ktoré v týchto dňoch otvorili v Brusne. Nachádza sa v historickej budove, ktorá dnes nesie názov Dom umenia a tradičných remesiel.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %