Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
10.11.2020 07:45

Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku


Aplikácia je bezplatne dostupná pre všetkých majiteľov smartphonov a tabletov s operačným systémom Apple a Android.


Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.


Aplikácia sa po siedmich mesiacoch stala treťou najsťahovanejšou bezplatnou aplikáciou na Slovensku.

Petržalská samospráva sa rozhodla počas prvej vlny pandémie COVID-19 rozšíriť svoje portfólio komunikačných kanálov práve o aplikáciu, s ktorou majú dobré skúsenosti aj z iných miest, či dokonca ďalších bratislavských mestských častí. Cieľom bolo čo najrýchlejšie a najdostupnejšie informovať Petržalčanov o platných opatreniach. Mobilná aplikácia sa osvedčila natoľko, že mestská časť pristúpila k rozšírenej verzii. Tá zahŕňa väčšinu informácií, ktoré sú dostupné aj na oficiálnej stránke mestskej časti: www.petrzalka.sk.

Počas celoplošného testovania miestna samospráva apelovala na obyvateľov MČ, aby si aplikáciu stiahli z dôvodu upozornení o aktuálnej situácii na odberných miestach. Počet stiahnutí po víkende presiahol hranicu 10 000. Aplikácia sa tak zaradila medzi 10 najsťahovanejších bezplatných aplikácií na Slovensku. Celkovo jej patrí pekné tretie miesto. Podarilo sa tak už po siedmich mesiacoch.

Aplikácia sa stala populárnou z dôvodu tzv. push notifikácií, čo znamená, že užívateľovi, ktorý má aplikáciu stiahnutú, chodia počas pripojenia na internet automaticky upozornenia do mobilu. V tomto prípade ide o oznamy. Aplikácia v sebe však zahŕňa viacero populárnych stránok z oficiálneho webu mestskej časti. Ide predovšetkým o elektronickú úradnú tabuľu, aktuality, reportáže, informácie o parkovaní a ďalšie. Užitočnými prvkami sú rozhodne tiež možnosti nahlásenia podnetov alebo susedská burza. Cez aplikáciu bolo celkovo nahlásených viac ako 170 podnetov.

Aplikácia je bezplatne dostupná pre všetkých majiteľov smartphonov a tabletov s operačným systémom Apple a Android: https://apps.apple.com/sk/app/petr%C5%BEalka/id1504094830

https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.spravyomeste.petrzalka

Autor: (Jakub KURUC, Referát komunikácie s verejnosťou)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
05.12.2016
Mestu Bratislava prišlo 96 pripomienok k parkovacej politike
Hlavné mesto dostalo 96 pripomienok občanov k navrhovanej jednotnej parkovacej politike. Zaoberala sa nimi mestská dopravná komisia a na základe nich upravila pôvodný návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovaniu.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %