Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
02.07.2024 09:05

Amaro Fest 2024 - open air gipsy festival predstaví rómsku kultúru


Ilustračný výrez plagátu


V nitrianskom amfiteátri sa bude 13. a 14. júla konať ôsmy ročník medzinárodného rómskeho festivalu s názvom Amaro Fest 2024 - open air gipsy festival. Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia Rómska Umelecká Agentúra, cieľom podujatia je propagovať a rozvíjať rómsku kultúru.


Úlohou festivalu je tiež podporovať rómsku identitu a prispievať k sociálnej a kultúrnej inklúzii Rómov.         

Amaro Fest 2024 podľa organizátorov ponúkne bohatý program plný vystúpení profesionálnych rómskych umelcov zo zahraničia i z domova. "Nebudú chýbať dynamické tanečné súbory, ktoré predvedú svoje mladé talenty. Vystúpi svetová hviezda z Nemecka Ricardo Kwiek, aj so živou kapelou, zo Slovenska to bude spevák Igor Kmeťo ml., rómsky raper P.A.T - Pouličný autor tónov. Z Českej republiky príde Ján Bendig, vynikajúca rómska speváčka Júlia Kozáková a mnoho ďalších výborných interpretov," informovali organizátori.         

Ako doplnili, súčasťou programu bude okrem zábavy aj množstvo zaujímavých informácií o účinkujúcich a ich kultúre. "Tento festival je viac než len zábava. Je to cesta za poznaním a pochopením rôznych aspektov rómskej kultúry," dodali organizátori.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Kultúru a šport v regiónoch podporí župa dotáciami vo výške 248-tisíc eur
V rámci nového systému poskytovania dotácií podporí Žilinský samosprávny kraj prvých 379 projektov na Kysuciach, Liptove, Turci, hornom Považí a Orave.
viac
13.06.2018
Pozvánka na Run Fest Petržalka 2018
Srdečne vás pozývame na celodenný bežecký festival Run Fest Petržalka 2018 určený pre všetky vekové a záujmové kategórie s programom pre celú rodinu.
viac
01.06.2022
V piatok sa začína letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské
Vo Zvolene sa v piatok začína medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Divadelné inscenácie sa budú odohrávať večer na zámockom nádvorí a aj dopoludnia pre deti a mládež.
viac
08.06.2023
Fest Anča sa tento rok ponorí do Utópií
Medzinárodný festival animácie Fest Anča sa uskutoční v Žiline počas prvého letného prázdninového víkendu (29. 6. – 2. 7.). Témou 16. ročníka s bohatou ponukou domácich i zahraničných animovaných filmov sú Utópie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %