Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.10.2021 04:05

Agrorezort podáva pomocnú ruku samosprávam


Ilustračný plagát


Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) ponúka pomocnú ruku samosprávam na Slovensku v prípade, že identifikujú výskyt diviačej zveri vo svojich intravilánoch.


Na základe príkazu Hlavného veterinárneho lekára SR prof. Jozefa Bíreša a v zmysle zákona o poľovníctve nie je možný lov diviačej zveri v intravilánoch miest a obcí v súčinnosti s poľovníckou obcou. MPRV SR preto mimoriadne zriadilo e-mailovú adresu, na ktorú môžu predstavitelia samospráv zasielať informáciu o takomto výskyte a zároveň žiadosť o intervenciu zo strany veterinárnych lekárov SR.

Na základe posúdenia na mieste, ktoré vykonajú zástupcovia RVPS a poľovníci navrhnú odchyt zveri do klietok, pretože zbraň by sa mala používať v intravilánoch miest a obcí len v krajnej núdzi alebo imobilizáciu diviakov, ktorá je účinná hlavne v prípade, ak ide o výskyt malého počtu zveri. Imobilizáciu zveri zabezpečuje veterinárny lekár.

Adresa, na ktorú je možné nahlasovať uvedené prípady výskytu diviačej zveri je sekretariat-UR@svps.sk Je to predovšetkým z dôvodu účinnej eradikácie ochorenia AMO, ako aj zvýšenej bezpečnosti a komfortu obyvateľov miest a obcí. Zastavme spoločne šírenie afrického moru ošípaných. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
11.04.2020
ZMOS vyrokoval bezplatný systém pre samosprávy
V aktuálnom období je nesmierne dôležitá komunikácia, ktorá sa stále viac presúva z osobných stretnutí a rokovaní do virtuálneho prostredia. Združenie miest a obcí Slovenska uvítalo ponuku spoločnosti Microsoft a prichádza k samosprávam s technologickými riešeniami.
viac
11.04.2020
B. Tréger: Regionálne školstvo potrebuje rýchle zmeny a pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger požiadal ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o urýchlené rokovanie. Navrhovanými témami sú financie a zmeny viacerých školských zákonov.
viac
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %