Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.08.2019 04:40

Zostáva už len mesiac na predloženie enviro projektov v rámci Zelených očí


Ilustračná snímka


Uzávierka grantového systému Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči sa pomaly blíži. Ešte do konca augusta môže verejnosť predložiť environmentálny projekt, ktorý premení jeho okolie na zelenšie. Svoju šancu zatiaľ využilo 51 predkladateľov.


Projekty s environmentálnym posolstvom majú v Trenčianskom kraji od roku 2016 zelenú. Vďaka grantovému systému TSK s názvom Zelené oči môžu žiadatelia svojím projektom prispieť k zlepšeniu životného prostredia na území kraja. Župa podporuje environmentálne nápady svojich obyvateľov sumou najviac 2 tisíc eur, žiadať o finančné prostriedky môžu obce či mestá a ich rozpočtové organizácie, ale i právnické osoby o sídlom alebo trvalým pobytom na území Trenčianskeho kraja. Predložené projekty sú podľa dátumu rozdelené do štyroch hodnotiacich kôl, grantový program je každým rokom otvorený do konca augusta.

Tento rok majú „Zelené oči“ za sebou už tri hodnotiace kolá. Posledný januárový deň 2019 uzavrel prvé z nich, druhé hodnotiace kolo bolo ukončené 31. marca a koncom mája zatiaľ posledné, tretie kolo. Počas nich bolo na župný úrad doručených 51 žiadostí o grant. Po zhodnotení odbornou komisiou bude z celkového počtu predložených projektov podporených spolu 33 žiadostí v celkovej výške viac ako 58 tisíc eur, dve tretiny z nich sa týkajú oblasti podpory s názvom Priame aktivity. Vyšší dopyt zo strany predkladateľov je tak o výsadbu zelene či rôznych druhov drevín. „Najväčší záujem o grant počas prvých troch tohtoročných hodnotiacich kôl bol zo strany obcí, občianskych združení a rozpočtových organizácií. Pri územnom členení je najviac žiadostí predložených z okresov Považská Bystrica, Trenčín, Prievidza a Púchov,“ uviedla Andrea Molnárová, administrátorka programu Zelené oči na župnom úrade v Trenčíne.

Žiadosť o grant v rámci programu Zelené oči nájdete na webovom sídle kraja v sekcii Regionálny rozvoj, potrebné informácie poskytuje aj priložená infografika.

Na originálne nápady environadšencov sa tešíme do konca augusta!

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
15.07.2021
Zelené verejné obstarávanie na Slovensku sa polepšilo
Ministerstvo životného prostredia včera informovalo vládu o úrovni implementácie Národného akčného plánu pre zelené verejné obstarávanie za rok 2020, ktorého cieľom bolo dosiahnuť aby orgány štátnej správy zabezpečovali zeleným verejným obstarávaním 50 % zákaziek.
viac
31.08.2021
Trnava požaduje od stavebníkov osádzať zelené strechy
Jedným z regulatívov na zmiernenie dosahov zmeny klímy, ktoré platia na území mesta Trnava, je povinnosť stavebníkov osádzať zelené strechy na budovách a zabezpečiť zadržiavanie zrážkovej vody. Uviedla to hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
24.01.2022
Žiadať o grant na enviroprojekty je možné on-line
Od nového roka sa žiadosti o grant v rámci dotačnej schémy Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči podávajú elektronicky, slúži na to on-line formulár, ktorý je sprístupnený na webe kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %