Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.04.2016 12:49

V Pezinku spustili petíciu proti hazardu


Výherné hracie automaty.


V meste Pezinok spustili petíciu proti hazardu, ktorá sa pripája k iniciatívam za zákaz hazardných hier v Bratislave, Prešove, Ružomberku, Nitre, Galante či Levoči.


Organizuje ju občianske združenie Srdce Pezinka, ktorého cieľom je vyzbierať 30 percent podpisov občanov mesta, čo je vyše 6500 právoplatných podpisov. "Aby sa tak splnila zákonná podmienka na to, aby mestské zastupiteľstvo mohlo všeobecným záväzným nariadením (VZN) obmedziť činnosť herní a podobných zariadení na území mesta," informoval TASR predseda petičného výboru Milan Grell.       

Prípadný úspech obmedzenia hazardu v Bratislave by podľa jeho slov zrejme viedol k jeho premiestneniu do blízkeho okolia hlavného mesta. "Ďalší nárast takejto činnosti v Pezinku si viacerí občania mesta neželajú," podotkol Grell.       

Organizátori petície predpokladajú, že potrebný počet podpisov sa im podarí za pomoci aktivistov vyzbierať tak, aby ešte v tomto roku mohli mestskí poslanci prijať príslušné legislatívne obmedzenie herní v Pezinku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2016
Poprad chce zrušiť hazardné hry v meste, uvažuje sa aj o petícii
Vedenie Popradu začalo opäť hovoriť o probléme s hazardnými hrami v meste. V tejto súvislosti sa začala skloňovať aj možná petícia. Napriek tomu, že príjem financií do mestského rozpočtu za prevádzkovanie hazardných hier na jeho území predstavuje ročne 486 000 eur, mesto uvažuje o ich zrušení.
viac
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
25.11.2019
Primátor a starostovia podporili novú petíciu za zákaz hazardu
Primátor Bratislavy Matúš Vallo, starostovia bratislavských mestských častí i bratislavskí mestskí poslanci vyjadrili vo štvrtok podporu novej petícii za zákaz hazardu v hlavnom meste.
viac
18.12.2020
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %