Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.05.2021 06:05

V Šali sa sťažovali hlavne na chýbajúce zdravotnícke služby


Snímka zdroj: mesto Šaľa


Viac ako 40 percent obyvateľov Šale, ktorí sa v zúčastnili na dotazníkovom prieskume, nie je spokojných so službami v meste. Za dostatočné ich považuje 35 percent respondentov.


Zber dát sa uskutočnil v priebehu januára a marca 2021, otázky v dotazníku sa týkali roku 2020. „Z odpovedí vyplýva, že oproti predošlým rokom prevažuje všeobecne nespokojnosť respondentov s poskytovanými službami v meste. Za najviac chýbajúce, rovnako ako v predošlé roky, označili služby zdravotníctva. Šlo o 35,16 percenta účastníkov prieskumu,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom tento týždeň rokovalo mestské zastupiteľstvo.       

V porovnaní s prieskumami z predošlých rokov pociťovali obyvatelia mesta zlepšenie situácie v oblasti stravovacích a ubytovacích služieb či doprave. „Respondenti mohli k dotazníku priložiť aj svoje pripomienky. V nich spomínali chýbajúcu nemocnicu, požadovali tiež viac kultúry bez prezentácie politikov, väčšie nasadenie mestskej polície v teréne, pripadne viac mestských policajtov a spomínali aj zanedbaný predstaničný priestor,“ konštatuje sa vo vyhodnotení prieskumu za rok 2020.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2020
Magistrát opäť chce, aby mu občania vystavili vysvedčenie
Zvolenský magistrát sa opäť po roku pýta prostredníctvom mestských novín na spokojnosť obyvateľov mesta s prácou samosprávy a na kvalitu služieb.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
08.06.2021
ZMOS predstavilo spoluprácu obcí v zdravotníctve a sociálnych službách
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) predstavilo v utorok v kysuckej Ochodnici príklady dobrej praxe v medziobecnej spolupráci v zdravotníctve a sociálnych službách.
viac
12.07.2021
ZMOS skúma dostupnosť sociálnych a zdravotníckych služieb v obciach a mestách
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje prieskum, v ktorom sa sústredilo na kľúčové aspekty sociálnych a zdravotníckych služieb v samosprávach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %