Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.09.2019 05:10

Mesto Levice sa chce zaradiť medzi samosprávy s konceptom Smart cities


Ilustračná snímka: flickr.com


Mesto Levice plánuje vstúpiť do občianskeho združenia Smart Cities klub. Motiváciou je zvýšenie kvality života obyvateľov mesta vďaka konceptu Smart cities, ktorý využíva digitálne a komunikačné technológie na zvýšenie kvality života v mestách.


Vláda SR schválila v júli tohto roku finančný mechanizmus, ktorý predstavuje významný krok vedúci k takejto zmene. "V rámci Smart Cities budú podporované oblasti energetiky, odpadového hospodárstva, dopravy, životného prostredia či automatizácie. Príkladmi môžu byť témy, ktoré už riešia viaceré samosprávy na Slovensku, ako sú ekologické a energeticky úsporné osvetlenie, vodozádržné opatrenia, tepelný a energetický manažment budov, bývanie, bezpečnosť, smart aplikácie,“ uviedol primátor Levíc Ján Krtík. O vstupe mesta do občianskeho združenia budú rozhodovať mestskí poslanci na  septembrovom rokovaní zastupiteľstva.       

Výhodou členstva pre mesto Levice bude zdieľanie príkladov dobrej praxe z domova i zo zahraničia, príprava projektov za účasti a v spolupráci so združením. Základné oblasti a zároveň príležitosti pre stanovenie stratégie Smart City v Leviciach sú život v meste, verejná správa, podnikateľské prostredie, životné prostredie, ľudské zdroje a doprava.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2017
Agenda Smart dokáže potiahnuť vidiek
Slovensko sa postupne otvára novej agende - komplexnému prístupu k inteligentnému riadeniu vo forme Smart cities.
viac
01.07.2019
Lučenec sa uchádza o členstvo v združení Smart Cities klub
Mesto Lučenec sa chce stať členom občianskeho združenia (OZ) Smart Cities klub, ktoré slúži na výmenu skúseností a spoluprácu pri príprave stratégií i programov na vytváranie inteligentných miest. Podanie žiadosti o prijatie za člena zoskupenia schválili mestskí poslanci.
viac
30.09.2019
Nórsky deň – zbližovanie slovenskej a nórskej kultúry
V stredu 2. októbra sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nórsky deň. Jeho súčasťou bude odborný seminár aj obľúbené popoludnie pre rodiny s deťmi, ktoré majú záujem bližšie spoznať túto severskú krajinu a život jej obyvateľov. Podujatie sa pravidelne koná od roku 2013.
viac
09.05.2023
Mesto bude súčasťou združenia Smart Cities klub
Mesto Partizánske sa stane súčasťou občianskeho združenia Smart Cities klub. Získa tak podporu pri realizácii mestských inovácií, ako je nízkouhlíková doprava, revitalizácii priestorov či efektívnom využívaní financií v novom programovom období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %