Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.04.2016 05:25

ENVI – PAK sa stal organizáciou zodpovednosti výrobcov (OZV)


Rozhodnutie MŽP SR o udelení autorizácie.


Spoločnosť ENVI – PAK sa dnes stala organizáciou zodpovednosti výrobcov po tom, ako jej MŽP SR udelilo autorizáciu pre obaly a neobalové výrobky podľa § 89 ods. 1 písm. b) zákona o odpadoch, číslo 79/2015 Z. z.


Na to, aby sa spoločnosť ENVI – PAK mohla stať organizáciou zodpovednosti výrobcov, ako to nový zákon o odpadoch stanovuje, musela podpísať zmluvy o budúcich zmluvách s dostatočným počtom miesta a obcí Slovenska. Čas na podpisy zmlúv zákon stanovil do 31. marca 2016. Zároveň bolo potrebné podať žiadosť o autorizáciu na činnosť OZV spolu so všetkými potrebnými dokladmi. ENVI – PAK tak spravil spolu s ďalšími 13 oprávnenými organizáciami, žiadateľmi o autorizáciu.

Spoločnosť ENVI – PAK tak bude hradiť triedený zber a zabezpečovať plnenie zákonných povinností, čím sa myslí zabezpečenie integrovaného triedeného zberu v mestách a obciach. Systém triedeného zberu komunálnych odpadov na území obce sa bude realizovať prostredníctvom farebne odlíšených zberných nádob, pričom ENVI – PAK zabezpečí odovzdanie vyzbieraných triedených zložiek zmluvným spracovateľom a bude priebežne vyhodnocovať prevádzkovanie a udržiavanie funkčného systému nakladania s odpadmi z obalov a neobalových výrobkov.

Autor: (r)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
Zástupcovia OZV založili koordinačné centrum pre obaly – KC OBALY
Zástupcovia organizácií zodpovednosti výrobcov (OZV) sa na podnet MŽP SR stretli pred dvomi týždňami, aby v súlade so zákonom o odpadoch založili koordinačné centrum KC OBALY.
viac
25.11.2016
Nadišiel už na Slovensku čas podzemných kontajnerov?
„Pri praktickom riešení problémov s odpadmi zaostáva Slovensko za Českom o približne 20 rokov,“ konštatuje riaditeľka Organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI-PAK Hana Nováková.
viac
17.01.2017
Slovensko je s triedením odpadov na začiatku dlhej cesty
„Ľudia musia pochopiť zmysel triedenia odpadov a začať sami od seba,“ hovorí riaditeľka pre komunikáciu a marketing v a.s. ENVI - PAK Silvia Nosálová.
viac
10.01.2018
Recyklovať možno iba vytriedené a čisté plasty
Počas analýzy odpadov z plastov dovezených na Zberný dvor spoločnosti TEKOS, s. r. o. v Malackách sa pracovníci OZV ENVI-PAK presvedčili, že do žltých kontajnerov a vriec vhadzujú obyvatelia aj množstvo ďalšieho odpadu, ktorý do nich nepatrí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %