Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.05.2019 05:50

Do Malých Karpát opäť turistickým autobusom


Ilustračný výrez palgátu


Jedinečné autobusové spojenie do Malých Karpát - Malokarpatský expres - štartuje túto sobotu 1. júna 2019 už svoju tretiu sezónu. Jeho pridanou hodnotou je, že cestujúci si môžu prepraviť bicykel priamo v priestore autobusu.


Vydajte sa opäť do Malých Karpát a spoznávajte Bratislavský kraj cez Svätý Jur, Pezinok, Modru, Častú až po Budmerice.

„Malokarpatský región je zaujímavý pre všetky vekové kategórie. Prídu si tu na svoje milovníci histórie, kultúry, prírody, remesiel, tradícií, turistických trás či cyklotrás. Zabudnúť nemôžem ani na rekreačné strediská, výbornú gastronómiu a vynikajúce vína. K týmto cieľom sa dostanete pohodlne malokarpatským expresom a spolu s bicyklom sa dostať aj na jedinečnú pumptrackovú dráhu v Bike Parku na Zochovej chate pri Modre, ktorá je obľúbená u verejnosti, športovcov a rodín s deťmi. Odporúčam aj rozhľadňu Veľká Homola, z ktorej sa vám naskytne nádherný výhľad,“ priblížil bratislavský župan Juraj Droba.

Malokarpatský expres bude premávať každú sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov na trase Bratislava–Budmerice cez Svätý Jur, Pezinok, Zochovu chatu a Červený Kameň a to až do konca septembra. Jeho súčasťou je turistický sprievodca, ktorý podáva informácie o trase a miestach záujmu. Cestovné lístky sa zakupujú v autobuse.

Autobus má 24 miest na sedenie a státie a 24 miest na uloženie bicyklov. Celodenný cestovný lístok vrátane prepravy 1 bicykla stojí 4 €, zľavnený celodenný cestovný lístok do 15 rokov vrátane prepravy 1 bicykla 2 €, jednorazový cestovný lístok vrátane prepravy 1 bicykla 2 €, jednorazový zľavnený cestovný lístok do 15 rokov vrátane prepravy 1 bicykla vyjde na 1 €. V autobuse platí Bratislava CARD City & Region. Počas platnosti lístka je možné autobus ľubovoľne využívať po celej trase.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2017
„Malokarpatský expres“ štartuje
Bratislavský samosprávny kraj otvára turistickú autobusovú linku „Malokarpatský expres“, ktorý bude prechádzať naprieč Malými Karpatami. K turisticky najvýznamnejším lokalitám tohto regiónu sa návštevníci budú môcť zviezť od 15. septembra 2017.
viac
15.09.2018
Posledná víkendová jazda Malokarpatským expresom
Turistický autobus Malokarpatský expres končí svoju druhú sezónu. Tento víkend je posledný jeho pravidelnej prevádzky počas víkendov a štátnych sviatkov na trase Bratislava–Častá, Červený kameň cez Svätý Jur, Pezinok, Zochovu chatu až po Červený Kameň. Samotný autobus však nekončí.
viac
06.03.2021
Rekola prichádza s projektom lesného bikesharingu v lesoparku
Na Železnej studničke v Bratislave vznikol nový projekt lesného bikesharingu, teda zdieľaných bicyklov, do Malých Karpát.
viac
27.08.2021
Na najvyššom vrchole Malých Karpát osadia nový päťmetrový dvojkríž
Na najvyšší kopec Trnavského kraja a Malých Karpát osadia v stredu 1. septembra nový, päť metrov vysoký drevený dvojkríž. Nahradí doterajší, ktorý na Zárubách stál od roku 1991 doteraz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %